Новият проект за обединени европейски и национални първенства по няколко

...
Новият проект за обединени европейски и национални първенства по няколко
Коментари Харесай

Обединените европейски първенства бяха промотирани пред българските федерации

Новият план за обединени европейски и национални шампионати по няколко спорта беше показан през днешния ден в Информационния център на “София – Европейска столица на спорта”. Пред към 30 представители на български противоречиви федерации и съюзи германецът Хаген Босдорф направи презентация на тематика " Стойността и преимуществата за спортните федерации, градовете и марките на мулти спортните събития с образците на обединените европейски шампионати 2018 година в Глазгоу и Берлин и обединените републикански шампионати на Германия Берлин 2019 “.

Срещата бе открита от Анатоли Илиев, орг. секретар на София2018, който приветства гостите с добре пристигнали и съобщи, че сходен мултиспортен план кореспондира със събитията, които се провеждат по самодейността. “Нашите фестивали и спортни празници сплотяват по няколко десетки дисциплини. Намеренията са самодейност “София – Европейска столица на спорта “ да продължи да се развива и след 2018 година, тъй като видяхме какъв брой доста хора увлича тя, “ сподели още Илиев.

Дебютното издание на въпросните обединени континентални шампионати ще бъде това лято с шампионатите по лека атлетика в Берлин и по плуване, гребане, колоездене и други спортове в Глазгоу от 2 до 12 август. В сходно мултиспортно събитие ще бъдат разиграни 184 комплекта медали, ще бъдат ангажирани 4500 спортисти, 3500 публицисти и 9200 доброволци, а малките екрани ще излъчат 300 часа, които ще съберат обща тв публика от над един милиард фенове. 40 малките екрани към този момент са удостоверили присъединяване в плана, измежду тях и Българска национална телевизия.

Идеята идва от малките екрани и националните спортни федерации, като Босдорф е нещо като координатор и основен уредник по плана. Той е дълготраен състезателен коментатор и водещ на ARD 1992-2002, началник на спортната редакция АRD 2002-2008, а от 2008 година съветник на интернационалните спортни организации, градове-домакини на спортни събития и марки.

“Основната цел на плана е, че цената на няколко спорта е повече от цената на един обособен спорт, “ съобщи Босдорф. Сред присъстващите в ИнфоЦентъра бяха няколко президенти на национални федерации у нас: Неделчо Колев - на БФ повдигане на тежести, Стефан Китов – на БФ тенис на маса, Слави Бинев – на БФ таекуондо, както и представители на федерациите по лека атлетика, плуване, бокс, баскетбол, колоездене и други На срещата участва и вицепрезидентът на БОК Йорданка Благоева.

Като продължение на плана е и замисленото за август 2019 година общо осъществяване на финалите в националните шампионати на Германия по някорлко спорта. В Берлин в един уикенд от 2-4 август ще се дефинират първенците по лека атлетика, плуване, гимнастика, колоездене, кану-каяк, гребане, триатлон, съвременен петобой, водна топка и таекуондо.

“Подобен план би могъл да се осъществя с триумф и в България с поддръжката на Българска национална телевизия. В него доста мощно ще са ангажирани общините, федерациите и публичната телевизия. Така множеството спортове ще употребяват голямото преимущество на директни предавания и на огромната посещаемост. Ще нарасне публичната ангажираност и общественият резултат на обособените спортове и спортни федерации, “ сподели в умозаключение присъствалият на Презентацията Методи Манченко, основен продуцент “Спорт “ в Българската национална телевизия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР