Новият президент трябва да е олицетворение на единството на нацията.

...
Новият президент трябва да е олицетворение на единството на нацията.
Коментари Харесай

Герджиков: Ако бъда президент, ще съставим правителство

Новият президент би трябвало да е въплъщение на единството на нацията. Това съобщи в „ Тази заран “ по бТВ претендентът за държавен глава проф. Анастас Герджиков. По думите му служебното държавно управление е асъдействало през последните месеци за разединението сред жителите.

Той добави, че президентът би трябвало да е равно далечен от всички партии, тъй че да помогне на политическите сили да намерят общ език и да се сформира кабинет.

„ Не става въпрос за формалните съвещания, които са обвързване на президента, а за това, че има по какъв начин президентът вместо да разединява партиите, да ги сплоти към дадени хрумвания. Ако аз бъда определен – ще съставим държавно управление “, добави Герджиков.

Според него в 45-ото и 46-ото Народно заседание не беше формиран кабинет поради опълчването в политиката. Според него е значимо да има обединяване в името на общи цели – господство на правото, качествено обучение и налично опазване на здравето.

Той е повдигнат от Инициативен комитет и подсилен от ГЕРБ за поста на президент. Герджиков описа и по какъв начин Невяна Митева е определена за претендент за вицепрезидент:

„ Обсъждах няколко имена с мои другари, в това число и на висши военни. Притесняваше ме, че бяха мъже. Имах концепцията да е човек, който схваща доста от защита и сигурност. Това, че госпожа Митева е военнослужещ не е повода да бъде определена, а по-скоро е инцидентно. Аз я познавах от преди този момент, въпреки и незадълбочено. Когато си представях профилът на индивида до мен се сетих за нея “.

Относно условието на зелени документи за осъществяването на редица действия на закрито, претендентът за президент разяснява, че държавното управление се е забавило със взимането на ограниченията и в този момент се работи под паника.

„ Да въведем зеления документ и да затворим всички е несъстоятелно, имаме поредност от ограничения, които можеше да вземем и здравните специалисти ги изброяват. Зеленият документ е чудесна концепция, само че в страна с 60-70% имунизация. При нас тя е 20%, тъй като държавното управление понижи внезапно броя на имунизираните, тъй като нямаше осведомителна акция. Сега той е наказване, само че не и предварителна защита “, добави той.

Герджиков сподели още, че за обстановката би трябвало да се поеме лична отговорност. „ Г-н Радев е като в някаква шизофренна обстановка. Няколко дни се държеше, че все едно няма нищо общо с държавното управление, което той самичък е назначил, а през вчерашния ден го вика, с цел да му дърпа ушите “.

Герджиков уточни и какви ограничения би взел за шоковото повишаване на електрическата енергия и инфлацията при главните артикули и услуги – понижаване на Данък добавена стойност и акцизи върху електрическата енергия, както и финансова отплата за бизнеса и битовите консуматори.

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР