Новият президент по традиция започва дейността си с високи нива

...
Новият президент по традиция започва дейността си с високи нива
Коментари Харесай

Неодобрението на дейността на парламента намалява с близо 20%, показа проучване на "Алфа Рисърч"

Новият президент по традиция стартира активността си с високи равнища на публично доверие, а Народното събрание отбелязва спад с близо 20% на неодобрението от българите, демонстрира изследване на " Алфа Рисърч ", оповестено по Нова телевизия. То е осъществено посредством 1024 изявленията в интервала 12-22 юни.

Това е първо сходно изследване на " Алфа Рисърч " след конституирането на 44-то Народно заседание и третото държавно управление на Бойко Борисов. Данните демонстрират 57% утвърждение на дейностите на президента и 12% отрицание.

31 на 100 от интервюираните не дават нито негативна, нито позитивна оценка. Според ръководещия сътрудник в " Алфа Рисърч " Боряна Димитрова точно тази група ще е основна за това дали в идващите месеци и години оценката ще е позитивна или негативна.

Проучването за утвърждението измежду институциите демонстрира 15% позитивна оценка на работата на Народното събрание, против 39 негативна. 45 на 100 от интервюираните още нямат изразена позиция. Боряна Димитрова акцентира, че сериозните настройки са спаднали, по отношение на предходния парламент, който е имал 57% негативни оценки.

Управляващия сътрудник в " Алфа Рисърч " уточни, че от отговорите на въпросите в изследването се вижда отмалялост от политическото опълчване. " Хората желаят от политиците да слагат ясни и съответни цели, като предложат и решения за тяхното решение ", сподели Димитрова.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР