Новият президент на Тайван привлече вниманието върху себе си с

...
Новият президент на Тайван привлече вниманието върху себе си с
Коментари Харесай

Новият президент на Тайван ядоса Китай с речта си след победата

Новият президент на Тайван притегли вниманието върху себе си с това, което сподели незабавно след като завоюва изборите.

Кандидатът на ръководещата партия в Тайван Лай Цинде завоюва президентските избори в събота, а двамата му противници признаха провалянето си пред техни поддръжници.

При преброени 98% от изборните секции на острова настоящият вицепрезидент спечелил 40,25 от подадените бюлетини по данни на Централната изборна комисия. Основният му конкурент Хоу Юй е с 33,4 % от преброените гласове.

Лай Цинде даде обещание да пази самоуправляващия се остров от китайското " заплашване ". 

" Решени сме да защитим Тайван от продължаващи закани и заплашване от страна на Китай ", сподели той в победната си тирада, като в същото време даде обещание да поддържа мира и стабилността в Тайванския проток. 

" Тайванският народ сполучливо се опълчи на напъните на външни сили да повлияят на тези избори ", сподели Лай в победната си тирада. Той добави, че самоуправляващият се остров " ще застане от страната на демокрацията ".

Европейският съюз приветства президентските избори в Тайван в събота и поздравява всички гласоподаватели, които участваха в това демократично упражнение, се споделя в изказване, без да се загатва новоизбраният президент, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Европейски Съюз остава угрижен за възходящото напрежение в Тайванския проток и се опълчва на всеки едностранен опит за смяна на статуквото ", се споделя в изказването на представител на дипломатическия представител на Европейски Съюз Жозеп Борел. 

Пекин назова любимеца Лай Цинде рисков " сепаратист " в дните преди гласуването, а в навечерието на вота министерството на защитата му даде обещание да " смаже " всяко придвижване към самостоятелност на Тайван.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР