Новият президент на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън)

Новият президент на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) ...

Ще смени ли Байдън и директора на ФБР?


Новият президент на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в ще остави Кристофър Рей на поста директор на ФБР, съобщи Белият дом, предаде ДПА.

Конгресменът Адам Шиф, председател на Комисията по разузнаване на Камарата на представителите, изрази задоволство от решението на Байдън да запази Рей, който беше назначен от предишния президент Доналд Тръмп през 2017 г. и до изтичане на срока на мандата му остават шест години.

"Кристофър Рей стана директор на ФБР в момент на огромни сътресения за Бюрото и страната и той служи с голям професионализъм и почтеност", се казва в изявление на Шиф.

Новината беше съобщена на втория ден от мандата на Байдън, когато номинираният от Байдън за министър на транспорта Пийт Бутиджидж се яви пред сенатската комисия по търговията.

As expected, Biden intends to keep FBI director in his post, an official says
— CBS 58 News (@CBS58)
На изслушването той препоръча инвестиции в железопътната система на САЩ и заяви, че "погрешната политика и пропуснатите възможности в транспорта могат да засилят расовото и икономическото неравенство, като разделят или изолират кварталите".

Ако номинацията му бъде утвърдена, той ще стане първият член на правителство в историята на САЩ, който не крие, че е хомосексуалист. Номинацията му изглежда има подкрепата и на двете партии, отбелязва ДПА.

Досега Сенатът е утвърдил само една от номинациите на Байдън, тази на новия директор на националното разузнаване Аврил Хейнс. През идните дни се очаква да бъдат гласувани номинациите на Байдън за министър на финансите и държавен секретар.

Източник: novini.bg