Новият премиер Зоран Заев официално встъпи в длъжност. Рано тази

...
Новият премиер Зоран Заев официално встъпи в длъжност. Рано тази
Коментари Харесай

Новият премиер Зоран Заев официално встъпи в длъжност

Новият министър председател Зоран Заев публично встъпи в служба. Рано тази заран в държавното управление той се срещна с сегашния министър-председател, който оглавяваше техническото държавно управление, Оливер Спасовски.
Той благодари на сегашния министър председател Спасовски и членовете на преходното държавно управление за сполучливата работа през последните девет месеца. Новият министър председател съобщи, че самоуверено и сполучливо се оправят със здравната и икономическата рецесия, породена от COVID-19.
В такива комплицирани условия, както се показва в известието на държавното управление, сполучливо бяха проведени и извършени почтени и демократични избори и беше определено новото държавно управление.
Заев акцентира, че страната е траяла с процесите на промени и по тази причина към този момент е горделив член на Алианса на НАТО и е постигнала заложената вероятност на Европейски Съюз, откакто е получила решението да стартира договаряния с Европейския съюз.
Пожелавайки сполучлива работа на поста министър на вътрешните работи, министър-председателят Заев пожела на Спасовски ползотворно съдействие и да продължи да преодолява провокациите в министерството, както и интензивно присъединяване в работата на държавното управление при приемане на политики в полза на жителите.
Според дневния ред, тъкмо по обяд министър председателят Заев дружно с членове на новото държавно управление ще се срещне с президента Стево Пендаровски, а следобяд е планувана среща с представители на четирите търговски камари в страната.
Предаването на функционалностите в министерствата на вътрешните работи, правораздаването и културата е оповестено за през днешния ден, а изказване ще направи първият вицепремиер и министър на политическата система Артан Груби.
Еврокомисарят по разширението Оливер Вархели съобщи, че “очаква с нетърпение” съдействие с новото държавно управление на премиера Зоран Заев по нужните промени за интеграция в Европейски Съюз.
„ Важно е всички сили в обществото да работят дружно за постигането на тази цел за прогрес по пътя към Европейски Съюз “, написа Вархели.
Бившият комисар по разширението на Европейски Съюз Йоханес Хан, който беше изключително зает в процеса на започване на договаряния за участие в Европейски Съюз през последния мандат на Европейската комисия, изрази удовлетворение от новото държавно управление.
„ Добре е, че още веднъж виждаме държавно управление с явен европейски дневен ред! Пожелавам всичко най-хубаво на премиера Зоран Заев и неговия екип. В интерес на страната, жителите и още веднъж като модел за целия район, е значимо да се сътвори градивна атмосфера измежду политическите участници във връзка с постигането на общи европейски цели “, написа Хан в своя профил в Туитър.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР