Новият премиер на Словакия Петер Пелегрини пристигна запъхтян на срещата

...
Новият премиер на Словакия Петер Пелегрини пристигна запъхтян на срещата
Коментари Харесай

Новият премиер на Словакия закъсня за първата си среща на върха в Брюксел

Новият министър председател на Словакия Петер Пелегрини дойде задъхан на срещата на водачите от Европейския съюз в Брюксел, което не е чудно поради това, че той беше назначен на поста единствено пет часа по-рано в Братислава, съобщи " Ройтерс ". " Закъснях. Съжалявам. Това е първата среща на върха в живота ми ", сподели 42-годишният словашки министър председател пред кореспонденти при идването си от летището, откакто срещата на върха към този момент беше почнала.

Назначен тази заран след абсурда с убийството на проверяващия публицист Ян Куциак, Пелегрини сподели, че неговият приоритет е да подсигурява лоялността към Европейски Съюз на новия кабинет, излъчен от партиите от досегашната ръководеща коалиция.

" Задачата ми още първоначално е да потвърдя пред сътрудниците си, че моето държавно управление ще поддържа съдбоносен проевропейски курс ", сподели той. Пелегрини размени на поста Роберт Фицо, който подаде оставка след експлоадирането на политическа рецесия поради убийството на Куциак, само че остава лидер на партия " Смер - обществена народна власт ", чийто член е и Пелегрини.

Фицо беше изострен критик на политиката на Европейски Съюз и настояваше за по-строг надзор над имиграцията и претендентите за леговище, напомня " Ройтерс ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР