Новият премиер на Нова Зеландия Джасинда Ардърн от Новозеландската лейбъристка

...
Новият премиер на Нова Зеландия Джасинда Ардърн от Новозеландската лейбъристка
Коментари Харесай

Лейбъристите в Нова Зеландия сключиха коалиционна сделка с националистите и Зелената партия

Новият министър председател на Нова Зеландия Джасинда Ардърн от Новозеландската лейбъристка партия подписа съглашения с антиимигрантската партия Първо Нова Зеландия и Зелената партия, откакто се договориха за образуване новото държавно управление на страната , осведоми ДПА.

Лидерът на Първо Нова Зеландия Уинстън Питърс ще стане вицепремиер и се счита, че ще поеме външното министерство.

В документите не се показва разпределението на министерските постове , което ще стане ясно в средата на седмицата.

Приоритетите на държавното управление включват в допълнение финансиране за здравната система , подкрепяне на бездомните, справяне с задграничните спекуланти и усилване на напъните в битката против климатичните промени, сподели 37-годишният водач на лейбъристите.

Нейното държавно управление също ще се концентрира върху стабилно икономическо развиване, поддръжка за районните стопански системи, усилване на износа, увеличение на заплатите и понижаване на неравенството.

Документите демонстрират, че новото държавно управление ще извършва политиките на лейбъристите за имигрантите, въпреки че Първо Нова Зеландия агитираше за понижаване на чистата имиграция от към 70 000 имигранти до 10 000 на година.

Коалицията ще ускори ограниченията при издаване на работни визи , както и предприемане на дейности против експлоатирането на мигранти.

Допълнителна част към съглашението със Зелената партия включва понижаване на парниковите излъчвания до 2050 година, референдум за легализирането на канабиса до 2020 година и основаване на самостоятелна комисия за климата.

Новото държавно управление ще постави клетва в четвъртък.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР