Новият премиер на България Николай Денков пое властта от неговият

...
Новият премиер на България Николай Денков пое властта от неговият
Коментари Харесай

Денков пое властта от Гълъб Донев, но съзря заложени мини в министерствата

Новият министър председател на България Николай Денков пое властта от неговият предходник Гълъб Донев в залата на Министерски съвет. Служебният министър председател съобщи, че се надява на последователност в министерствата, както и в целите, значими за българските жители и бизнес.
Прочетете още
Николай Денков от своя страна сподели, че постоянно неговите разбирания са за последователност, като това е направил и като длъжностен министър на образованието. Той обаче съзря, че се вършат опити да се спъне работата на новите министри.  Причината е, че през днешния ден са били освободени всички зам.-министри, което би спънало влизането в проблемите на министерствата от определените министри.

Донев изреди триумфите, които служебното държавно управление е постигнало за 10 месеца. Той сподели, че през август 2022 година те са заварили страна на пауза, а сега действат всичките й системи, а жителите са си върнали доверието в институциите.

Денков сподели, че няма нищо по-нормално от това българският парламент да избере постоянно държавно управление,

„ Изненадан съм, по какъв начин това може да е проблем, както за партиите, както и някои институции като президентството. Нека да забравим за тези страсти и негативизма, който пречи на нашата работа. Да създадем всичко допустимо да предадем властта от старите до новите министри, с цел да работим оптимално бързо за жителите и бизнеса “, сподели Денков. След това той се изненада от освободените зам.-министри.

„ Това основава проблем за новия кабинет и не оказва помощ да има последователност, както за многочислените ежедневни действия в идващите месеци. Надявам се, че ще има равномерен преход, като ще се срещнете с новите министри, да предадете информация. Успехите са значими, само че проблемите също, тъй като те би трябвало да се решат, а не по-късно да се търсят отговорни “, сподели новият министър председател.



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР