Новият представляващ Висшия съдебен съвет (ВСС) Боян Магдалинчев изрази надежда

...
Новият представляващ Висшия съдебен съвет (ВСС) Боян Магдалинчев изрази надежда
Коментари Харесай

Боян Магдалинчев се надява да няма скандали в новия Висш съдебен съвет

Новият представляващ Висшия правосъден съвет (ВСС) Боян Магдалинчев изрази вяра да няма разделяне и напрежение при започване на работата на новия Висш съдебен съвет. " Надявам се да няма кавги, това е главното предизвикателство пред новия състав на Висш съдебен съвет. Тези кавги уронват престижа и престижа на системата като цяло и в частност на Висш съдебен съвет ", сподели той в изявление за Би Ти Ви. По думите му би трябвало да завърши опълчването, траяло прекомерно дълго време в предишния състав на Висш съдебен съвет.

Ако президентът не назначи Георги Чолаков за началник на Върховен административен съд, определен от предходния Висш съдебен съвет?

Магдалинчев изясни, че в случай че президентът Румен Радев не назначи Георги Чолаков за началник на Върховния административен съд (ВАС), определен от предходния състав на Висш съдебен съвет, в Закона за правосъдната власт е написана процедура. Решението на Румен Радев по въпроса ще би трябвало да стане известно през днешния ден. " Когато президентът върне препоръчаната кандидатура и няма наново предложение, се повтаря процедурата по общия ред ", означи той.

По думите му наредбата основава опция за разнообразни позиции, които могат да се застъпят. " Моето мнение е, че би трябвало да се прегласува. Дали ще се удостовери изборът на предходния Висш съдебен съвет, ще покаже гласуването. Отново би трябвало да се съберат най-малко 17 гласа ", сподели Магдалинчев.

Ако не се съберат, се открива нова процедура. " Не се прави никакво предложение до президента, просто процедурата се приключва и се открива друга ", изясни той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР