Новият председател на Столичния общински съвет ще бъде член на

...
Новият председател на Столичния общински съвет ще бъде член на
Коментари Харесай

СОС ще има председател от ПП-ДБ, подкрепен от ГЕРБ - няма да е Борис Бонев

Новият ръководител на Столичния общински съвет ще бъде член на ПП-ДБ, само че не и на Спаси София. Той ще бъде подсилен от групата на ГЕРБ на съвещанието на следващия ден, пише OFFNews, базирайки се на осъветници от най-голямата група в СОС.

Обсъждат се няколко имена.

Договорката за избора е реализирано на национално равнище, водачите на ПП-ДБ и ГЕРБ са се разбрали за поддръжката, потвръдиха и пред Епицентър. бг новината. 

 

Според Георги Кадиев това ще е общинският си консултант Цветомир Петров. 

" Разбирам, че ГЕРБ са предложили да обезпечат поддръжка за ръководител на СОС, в случай че Политическа партия повдигнат общинският си консултант Цветомир Петров. 

За да не е поддръжката напълно очевидна, ще обезпечат гласове от по-малките групи плюс някой и различен глас от Възраждане, евентуално.  Тъй като гласуването е скрито, в никакъв случай няма да знаем ", написа Кадиев във Facebook.

И позволява, че ГЕРБ ще получат ръководители на основни комисии в общинския съвет, ще запазят хората си в общинските сдружения.

 

Очаква се претендентът на ПП-ДБ за ръководител на СОС да получи и трите гласа на съветниците от Синя София. По-рано през днешния ден проф. Вили Лилков съобщи, че чака на следващия ден да бъде определен непрекъснат ръководител на Столичния общински съвет и да има бял дим над " Московска " 33. 

 

Постоянно управническо болшинство и съдружно съглашение няма да има, ще се работи с тематични болшинства в съвета. Целта е да се отпуши работата му и да се избегне нуждата от провеждането на нови избори в София. 

 

При предходните опити - 6 до момента, ГЕРБ не оферираше претендент за поста, а от ПП-ДБ-СС издигнаха Борис Бонев, който още през декември се отхвърли от номинацията и групата му предложи за краткотраен ръководител Грети Стефанова, която и сега води съвещанията като най-възрастен общински консултант. Тя не получи поддръжка. 

 

Отпадна и предлагането на ПП-ДБ-СС за ротационен ръководител, който предвиждаше на поста първо да е Вили Лилков до април, след това Иван Таков или Диана Тонова от Българска социалистическа партия - до август и най-после Борис Бонев, всеки по три месеца. 

 

Очаквайте детайлности

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР