Новият председател на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР)

...
Новият председател на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР)
Коментари Харесай

Новият шеф на КЕВР не очаква драматична промяна в цените на тока след падане на мораториума

Новият ръководител на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) Станислав Тодоров не чака трагични промени в цените на тока след рухването на мораториума. Това съобщи той пред медиите, откакто одобри поста от предшественика си Иван Иванов.

"Основният мотор на исикането за увеличение на цените, а точно нарасналите разноски за високи софтуерни загуби на енергоразпределителните сдружения, към този момент е обезвредено от намесата на държавното управление. Моето очакване е да няма трагични промени в част електрическа енергия за битовия консуматор ", посочи той.

Председателят на КЕВР отхвърли да прави детайлни мнения, защото към момента не се е срещнал в детайли с данните. Тодоров открои три съществени тематики, върху които ще работи с екипа си.

"Едната тематика е мораториумът, който беше натрапен от Народното събрание върху решението на КЕВР. Този мораториум, при предпочитание на Народното събрание, може да отпадне. Ние в малко време ще сме подготвени с всички разбори, с цел да придобият убеденост за това какво следва за енергоразпределителните сдружения, производителите и потребителите. Същото се касае и за бранш "Топлоенергетика ". Там мораториумът също замразява цените. Друг главен проблем са новите бизнес проекти на ВиК сдруженията. Те трябваше да влязат при започване на годината. Мораториумът има въздействие и върху тях ", уточни Тодоров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР