Новият председател на Българската федерация по волейбол ще бъде избран

...
Новият председател на Българската федерация по волейбол ще бъде избран
Коментари Харесай

Федерацията по волейбол избира нов председател на 16 януари

Новият ръководител на Българската федерация по волейбол ще бъде определен на изключително Общо събрани на организацията на 16 януари, като дългогодишният президент на Федерацията Данчо Лазаров няма да бъде измежду претендентите, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Лазаров е разкрил това свое решение на днешното съвещание на Управителния съвет на БФВ, като думите му бяха предадени от члена на УС Борислав Кьосев, който през днешния ден публично оповести своята кандидатура за председателския пост. Кандидатурата му е издигната от тима на Сливнишки воин (Сливница), чийто президент е Мартин Стоев, а с изключение на именития ни треньор, зад Кьосев застават още президентът на Националната волейболна лига Мина Николова, президентът на Миньор Перник Първан Първанов, треньорът на юношеския народен тим до 19 години Пламен Христов, както и тимовете на ВК Етрополе и Град Белоградчик. Борислав Кьосев разкри, че към този момент е разговарял с над 30 клуба за тяхната поддръжка в избора за нов ръководител на Федерацията.

“Кандидатирам се, тъй като считам, че като човек, който е излязъл от дребен клуб, мога да допринеса и дам повече за развиването на тези дребни клубове. Не споделям, че до момента не се е работила, както някои споделиха, че са мъртви души. Тези дребни клубове са огромният волейбол, който беше и ще бъде в България, тъй като имайки поради, че огромните състезатели са произлезли от дребни клубове, това ми дава вярата, че бъдещето също е в дребните клубове ”, съобщи Кьосев на конференция в Пресклуб България през днешния ден.

“Тук избор няма. Когато Борето ме попита дали бих го подкрепил в това начинание, малко помислих и реших, че волейболните хора не би трябвало да се разделят. Ние не сме разнообразни партии, ние сме една партия и тя се споделя волейбол, и по принцип мисля, че волейболните хора би трябвало да са обединени, а не да се разграничени на клубове, дребни, огромни и междинни. Помислих малко и взех решение, че ще го поддържа, тъй като стигнах до една остаряла максима – когато има конкуренция, продуктът постоянно е по-добър. Ако в тази ситуация имаме двама или трима претенденти, ще има конкуренция сред тях и те ще дадат още повече от себе си и ще вземат най-правилното и най-подходящото решение, с цел да бъде волейболната игра още по-успешна. Запознах се с концепциите и платформата на Ганев, те са положителни несъмнено, на Кьосев също не са по-лоши ”, разяснява Мартин Стоев.

Кьосев призна, че в случай че бъде определен за президент, ще предложи поста почетен президент на Федерацията на Данчо Лазаров. “Моето мнение е, че би трябвало да отдадем заслуженото на господин Данчо Лазаров, за това, което е направил. Ние имаме потребност от един началник, който докара тук целия европейски хайлайф. Това не е тъй като Боре Кьосев, а тъй като Данчо Лазаров. Той е член на Борда, човек, който е почитан в Международната федерация. Нормално той сега да е ядосан на всички ни, че по този метод желаеме с бунт, с прелом да бъде свален. И той има своите неточности, който не работи, не бърка, само че аз считам, че едно почетно място, един почетен президент, който да дава отговор единствено за интернационалните връзки и контактите, тъй като ние ще имаме потребност от този човек да ни показа отвъд ”, изясни Кьосев.

Той изясни и за какво с другия претендент за ръководител на Федерацията Любо Ганев не са се разбрали за обща кандидатура. “Той е едно амбициозно момче, може да кажа напряко пробивен. Защо не се събрахме дружно? Защото той не ми се обади. Ние говорихме три часа у дома за волейбол, за ръководство, защо ли не и на другия ден разбирам, че има предприемчив комитет, който се е събрал в къщата му на загадка среща да взимат решение да смъкват държавното управление. Предишната към този момент сме дружно и той не ми сподели нищо. Защо не ми го сподели? Той мисли, че аз съм човек на Данчо Лазаров. Аз приказвам с обстоятелства. Ако мен ме изберат, аз ще го поканя в ръководството, тъй като той има място, както считам, че и аз имам място ”, сподели Кьосев.

Борислав Кьосев добави, че поддържа концепцията на Инициативния комитета ръководителят на Българската федерация по волейбол да бъде стеснен до два мандата.

БГНЕС напомня, че огромна част от водещите клубове в България, измежду които Левски, ЦСКА, Марица, Хебър, Добруджа, Виктория Волей и женския Марица Пловдив издигнаха кандидатурата на Любо Ганев за нов президент на Федерацията. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР