Новият посланик на САЩ в Русия Джон Хънтсман връчи днес

...
Новият посланик на САЩ в Русия Джон Хънтсман връчи днес
Коментари Харесай

Новият посланик на САЩ в Русия връчи акредитивните си писма

Новият дипломат на Съединени американски щати в Русия Джон Хънтсман връчи през днешния ден акредитивните си писма на президента Владимир Путин, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Това стана на публична гала в съветското президентство. На нея своите акредитивни писма връчиха и други посланици.

Кремъл изрази вяра Хънтсман да вдъхне нов живот на двустранните връзки, предадоха международните организации.

" Надяваме се, че, ръководена от новия дипломат, американската дипломатическа задача в Русия ще съумее да способства в забележителна степен за коригиране на вредите, нанесени от дейностите на Вашингтон на нашите връзки ", сподели пред кореспонденти преди церемонията представителят на съветското президентство Дмитрий Песков.

Хънтсман съобщи, че има намерение да работи за възобновяване на доверието сред Съединените щати и Русия. Целта е двустранните връзки да бъдат укрепени на основата на съдействието по общи ползи, добави той, представен от ТАСС.

В края на предишния месец Хънтсман, някогашен губернатор на щата Юта, бе одобрен от Сената на Съединени американски щати за нов дипломат в Русия, напомнят организациите.

Встъпването му в служба съответствува с водените сега следствия на комисии в американския Конгрес и на специфичния прокурор Робърт Мълър на изказванията за опити на Русия да повлияе на президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година в интерес на Доналд Тръмп, както и за допустимо скрито съглашателство сред хора от предизборния щаб на американския президент и Москва.

На чуването за одобряване на поста Хънтсман съобщи, че няма никакво подозрение, че Русия се е месила в предизборната акция.

Новият американски дипломат в Москва е посланик с дълготраен стаж. Досега той е бил дипломат на два пъти - първо в Сингапур при президента Джордж Буш-баща, а след това в Китай при Барак Обама. След това Хънтсман се връща в Съединени американски щати, с цел да взе участие в акцията за президентските избори през 2012 г.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР