Новият посланик на Франция в България Жоел Мейер връчи акредитивните

...
Новият посланик на Франция в България Жоел Мейер връчи акредитивните
Коментари Харесай

Новият френски посланик у нас връчи акредитивните си писма на президента

Новият дипломат на Франция в България Жоел Мейер връчи акредитивните си писма на президента Румен Радев. Това се случи на публична гала в Президентството, осведоми Българска национална телевизия.

Жоел Мейер е роден на 25 май 1961 година. Има тапия за висше обучение от Националния институт за източни езици и цивилизации (INALCO) и тапия за специализация по модерна гръцка литература.

По думите на Мейер България е основен сътрудник за Франция . Той изрази подготвеност да продължи да развива двустранните връзки. Посланикът акцентира, че двете страни са показали обща визия за европейското бъдеще посредством обединена и мощна Европа, изключително по време на френското председателство на Съвета на Европейски Съюз през първата половина на тази година.

Мейер уточни, че е удовлетворен от обстоятелството, че България се доверява на знанията и уменията на доста френски компании. Той насочи апел за усилване на икономическото партньорство в основни браншове като възобновимата сила, водоснабдяването и канализацията, модерното инженерство, нуклеарната енергетика, аеронавтиката и други
 С медал
С медал " Мадарски конник " Радев награди френския дипломат за сполучливото съдействие

По време на мандата на Флоранс Робин връзките в търговията ни надминали над 2 милиарда евро
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР