Новият помощник-треньор на ЦСКА, който се присъедини към щаба на

...
Новият помощник-треньор на ЦСКА, който се присъедини към щаба на
Коментари Харесай

Новият помощник-треньор на ЦСКА е ставал обект на расистки обиди

Новият помощник-треньор на ЦСКА, който се причисли към щаба на Алън Пардю - Алекс Дайър, ще бъде първият цветнокож експерт в историята на родния футбол, твърди " Тема Спорт ".
 Лудогорец - ЦСКА в мач от плейофите на efbet Лига
ЦСКА ще се опита да накърни шампионската чест на Лудогорец в Разград

" Червените " с изключителни проблеми в своя състав

" Аз желая просто да правя своята работа и хората да ме правят оценка по резултатите, които реализирам. Но брачната половинка ми постоянно споделя: " Не, ти си модел на подражателство и не можеш да мислиш по този метод. Ти си задължен да правиш верните неща и да споделяш това, което чувстваш ". Харесва ми, когато хората виждат метода, по който правя своята работа, без значение цвета на кожата ми, и си споделят: " Той прави това, което обича, за какво и аз да не мога ". Ние би трябвало да създадем по този начин, че идващите генерации в никакъв случай да не се сблъскват с проблемите, които ние сме имали като общество. Защото за нас животът не бе почтен. Всички сме наясно, че има доста качествени чернокожи или азиатски експерти, които обаче не са допускани до огромния футбол. Мразех, когато, до момента в който растях, ми споделяха, че би трябвало да работя интензивно поради цвета на кожата ми. Всички би трябвало да работят интензивно без значение тяхната раса! Но ние знаехме, че за нас възможностите са лимитирани, и историята го демонстрира - няма по какъв начин да получим благоприятни условия, каквито получават белите треньори ", споделя Дайър в свое изявление след назначението си за асистент на Стив Кларк в националния тим на Шотландия през 2019 година.

" Много съм признателен на Стив за шанса, който ми даде. За него няма значение дали кожата ми е тъмна, бяла или зелена. Щастлив съм, тъй като знам, че той е убеден в моите качества и в никакъв случай не би ми дал работата, в случай че не вярваше в тях ", показва той благодарността си към някогашния футболист на Челси.

Когато поема Килмарнък през 2020 година, Дайър е единственият тъмнокож треньор в цялата професионална лига на Шотландия. " Назначението на Алекс е страховит миг за футбола и нашето общество. Пътят му не бе лек, само че може да послужи като ужасно ентусиазъм за младите експерти освен в Шотландия, а и в целия международен футбол ", показва поддръжката си към Дайър някогашният ментор на Чарлтън и Хъдърсфийлд Крис Пауъл.

" Алън се завърна! Иска да остави завещание в ЦСКА "

Официалното предопределение на Пардю получи необятен отзив в европейските медии

След отрицателна серия от 9 мача без победа обаче в офисите на Килмарнък идват писма с грозни расистки обиди към новия помощник-треньор на ЦСКА. " Ако претенциите на този човек бяха, че не се оправям добре с работата си и желае да напусна, щях да приема рецензията по превъзходен метод. Но това е някой, който е неудовлетворен от цвета на кожата, с който съм се родил. Моята задача е да продължа да се потвърждавам всеки ден и да посочвам нещата с същинските им имена и се надявам, че някой ден целият този призрачен сън в обществото ни ще завърши ", декларира след случая Дайър.

Между 2015 и 2016 пък, когато остава без клуб, той работи като състезателен преподавател на деца с проблеми. " Комуникирах с деца, които бяха се отклонили от вярната посока, както и с деца със специфични потребности. Работата бе доста изтощаваща, само че в това време изпълваща и караща те да се чувстваш признателен за това, което имаш ", разяснява претърпяното Дайър.

Днес той ще запише дебюта си като помощник-треньор на ЦСКА при гостуването на Лудогорец.
 Пардю е 15-ият задграничен треньор на ЦСКА, ще би трябвало да бори отрицателна статистика
Пардю е 15-ият задграничен треньор на ЦСКА, ще би трябвало да бори отрицателна статистика

Нито един от предшествениците му не е съумял да изкара цялостен сезон отпред на " армейците "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР