Новият парламент стартира по същия начин, както и 48-ото Народно

...
Новият парламент стартира по същия начин, както и 48-ото Народно
Коментари Харесай

Новият парламент по стария път! Не избраха председател, Асен Василев с нестандартно предложение

Новият парламент започва по същия метод, както и 48-ото Народно заседание. С първото си гласоподаване депутатите не избраха ръководител, въпреки този път да имаше единствено две кандидатури в лицето на Росен Желязков от ГЕРБ – Съюз на демократичните сили и Петър Петров от „ Възраждане ”.
Прочетете още
За претендента на „ Възраждане ” гласоподава единствено неговата парламентарна група от 37 души, като 88 бяха срещу, а 39 се въздържаха. За Росен Желязков гласовете бяха 79 – групите на ГЕРБ – Съюз на демократичните сили и „ ИТН ”, като другите бяха 8 „ срещу ”, а 144 „ въздържали ”.

Така нито един от двамата не събраха нужните 121 гласа, с цел да бъде определен.

След гласуването Асен Василев от Политическа партия – Демократична България предложи механизъм, заимстван от Европейския парламент.  Той е на всеки два месеца да се избира нов ръководител от първите две парламентарни групи ГЕРБ и Политическа партия – Демократична България. Освен председателското място, той предложи и ротационен принцип на Правна комисия, като по този начин ще има съвместен контрол  при приемането на закони.

„ Знаем, че това е ексцентрично решение, само че се намираме в ексцентрична обстановка. Това е един вероятен излаз от рецесията, в която преди малко влязохме ”, сподели Василев и изиска 30 минути отмора.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР