Новият пакет, който ще бъде 12-ият за блока след нахлуването

...
Новият пакет, който ще бъде 12-ият за блока след нахлуването
Коментари Харесай

Bloomberg: ЕС готви нов пакет санкции срещу Русия

Новият пакет, който ще бъде 12-ият за блока след нахлуването на Русия, може да включва възбрана на съветските диаманти, по-нататъшно ограничение на опциите на Москва да заобикаля глобите и включване в листата на фирмите в трети страни, които оказват помощ на Москва да прави това, споделиха хората, които приказваха при изискване за анонимност.

 

Какво планува новия пакет наказания?

 

Новият пакет наказания може да включва възбрана на съветските диаманти и нови ограничения против заобикалянето на към този момент наложените ограничавания.

 

Европейски Съюз, дружно с Г-7, работи по механизъм за следене на придвижването на диаманти през границите. Брюксел се притеснява, че възбраната ще докара до " отклонение на търговията ".

 

Европейски Съюз може също по този начин да разшири листата на стоките, неразрешени за експорт в Русия. В него ще бъдат включени артикули, които могат да се употребяват за военни цели.

 

Освен това Г-7 разисква способи за по-добро съблюдаване на тавана на цените на петрола, защото цената му е надхвърлила прага от 60 $ за барел.

 

Европейски Съюз продължава да разисква налагането на налог върху облагата върху приходите от замразените съветски активи за прекачване на средства към Украйна. Въпреки че Съединени американски щати и други съдружници от Г-7 поддържаха самодейността, до момента не е реализиран забележителен прогрес. 

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР