Новият пакет американска военна помощ, който ще включва касетъчни бомби,

...
Новият пакет американска военна помощ, който ще включва касетъчни бомби,
Коментари Харесай

Резников с 5 обещания - как ще се използват касетъчните бомби

Новият пакет американска военна помощ, който ще включва касетъчни бомби, доста ще подкрепи ВСУ да освободи украински територии и ще избави живота на доста бойци. Това съобщи министърът на защитата на Украйна Алексей Резников, представен от УНИАН.

Той означи, че Киев доста от дълго време моли Запада точно за касетъчни муниции и че тяхното потребление не нарушава нито един от интернационалните документи, утвърдени от Украйна.
 Снимка АП/БТА

Още повече, че Русия интензивно употребява подобен вид муниции от първия ден на нашествието.

" На нас ни би трябвало да освободим нашите краткотрайно окупирани територии и да съхраним живота на нашите хора. Затова ни е нужно да нанесем вреди на враговете - военни нарушители, насилници, мародери, които окупират нашите територии.

Колкото повече провали им нанесем, толкоз поече животи на украинци ще спасим ", съобщи Резников.

Министърът очерта 5 правилото, към които Украйна ще се придържа при потреблението на касетъчните амуниции:

- те ще бъдат употребявани единствено за деокупация на интернационално приети територии на Украйна, не и за удари по международно приети територии на Русия;

- ВСУ няма да зиползва този вид муниции в урбанизирани територии, с цел да се избегнат опасности за цивилното население. Ще са единствено в региони със концентриране на съветски военни за пробив в линиите на противника;

- ще се води непоколебим доклад на обстоятелствата и местата на приложимост на това оръжие;

- след деокупацията тези територии ще бъдат приоритет при разминирането, с цел да се избегне заплаха от невзривени амуниции;

- Украйна ще осведоми интернационалните си сътрудници за употребяваните касетъчни муниции, в това число и за тяхната ефикасност.
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР