Новият областен управител на Русе Борислав Българинов встъпи в длъжност

...
Новият областен управител на Русе Борислав Българинов встъпи в длъжност
Коментари Харесай

Новият областен управител на Русе ще работи за честни избори, спазване на мерките и ваксинацията

Новият регионален шеф на Русе Борислав Българинов встъпи в служба тази заран. Решението за назначението му бе взето по време на вчерашното съвещание на Министерски съвет, който смени общо 24 регионални шефове в страната.

Българинов съобщи, че главните задания, които си е сложил, са свързани със съблюдаване на противоепидемичните ограничения, продължение на имунизацията против COVID-19 и провеждането на почтени избори.

" Кметове или представители на разнообразни държавни институции, приказвам като ръководители, има доста такива образци в страната ни, да не се пробват да въздействат за това кой по какъв начин да гласоподава “, разяснява новият регионален шеф на Русе.

Борислав Българинов е роден на 22.08.1965 година в село Горно Абланово. Завършил е Висшият институт на Министерство на вътрешните работи. По специалност е юрист. Бил е депутат в 40–то Народно заседание от квотата на Съюза на свободните демократи в коалиция Български национален съюз, в която участваха още Български земеделски народен съюз – Народно събрание и Вътрешна македонска революционна организация – Разузнавателна служба на ФРГ. В Народното събрание Българинов е бил член на Комисията по правни въпроси, заместител ръководител на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред и член на подкомисията за надзор на специфичните служби. Бил е още прокурор в Районна прокуратура в Русе и следовател в Окръжната следствена работа. Владее съветски и френски език.

На поста регионален шеф Българинов заменя Галин Григоров /ВМРО – БНД/, който го заемаше от 1 юни 2017 година Основните цели в работата на Григоров бяха възраждането на военно-патриотичното образование, развиването на културата и увеличението приема в паралелките с професионална устременост, както и построяването на втори мост над река Дунав при Русе, и на автомагистрала сред Русе и Велико Търново.

" Това, че някой има подозрения, че регионалният шеф може да повлияе или да купи избори, или да повлияе на резултата, мисля, че е най-малкото несериозно. Аз напущам поста регионален шеф с високо вдигнато чело, с честното си име и с достолепие. Много бяха желанията ми да се случат едно, второ и трето. Не всичко съумя. Един предстоящ мост при Русе и Гюргево стана най-накрая предпочитан. Вярвам, че моят правоприемник ще продължи битката това да се случи. Много е значимо както този мост, по този начин и автомагистралата Русе – Велико Търново, да се надяваме, още този месец да имате опцията да извършите първите копки “, разяснява още Галин Григоров, който пожела на новия регионален шеф служебният му мандат да не продължи единствено 3 месеца.

Борислав Българинов добави, че негови заместници към този момент остават Валентин Колев и Свилен Иванов, само че в околните дни се чака решение по този въпрос на служебния министър председател Стефан Янев.

Автор: Андрей Кючуков
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР