Новият нощен служебен абонамент за паркиране в синята зона в

...
Новият нощен служебен абонамент за паркиране в синята зона в
Коментари Харесай

Тестват три месеца нощен служебен абонамент за паркиране в София


" Новият нощен длъжностен абонамент за паркиране в синята зона в София ще бъде тестван три месеца. След това ще се направи разбор и ще се реши дали да бъде въведен за непрекъснато ", заяви кметът на София Йорданка Фандъкова на сесията на Столичния общински съвет (СОС).

Нощният длъжностен абонамент в синята зона ще работи и след 19:30 часа през уикендите. Цената на едно паркомясто е 650 лева колкото е тази и на дневния абонамент за паркиране.

" Причина за въвеждането му са претенции на хотели. На този стадий няма нужда от въвеждане на нощна синя зона ", сподели Фандъкова.

Промените в наредбата за организацията на придвижването, които плануват уголемение на зелената зона за паркиране от 1-ви ноември в още четири квартала, измежду които горната част на “Лозенец ” и “Зона Б 5 ”, би трябвало да бъдат гласувани по-късно от общинарите, заяви вестник " 24 часа ".

" Сега платените места за паркиране в синята и зелената зона са 21 500. С разширението те ще станат 27 000 - 28 000 ", сподели Румяна Милова от Центъра за градска подвижност (ЦГМ).

От средата на август живеещите в новите подзони за паркиране ще могат да подават документи за винетни стикери. Ще бъде отворен нов офис на ЦГМ в метростанция “Европейски съюз ”. С измененията в наредбата се дава право винетка да се издава и за 2 години, а освен за една както е в този момент. Въвежда се и ограничаване от до три стикера на семейство.

След диспути СОС пусна концесията на над 2600 спирки на градския превоз в столицата. Те ще бъдат разграничени в четири пакета, като един претендент ще има право да взе участие за най-много две, с цел да няма монопол. Концесията е за период от 15 година с алтернатива за още 5 година Всички спирки би трябвало да бъдат сменени до 2 година от старта на концесията. Общината чака да получи най-малко 80 000 лева концесионна такса годишно за всеки от 4-те пакета.

“Важни са изгодите за града - замяна на всички спирки и нарастване на броя на тези, които ще имат заслон - от 1100 в този момент до 1500-1800 след концесията. Заложени са ясни регламенти за преустановяване на концесията при неспазване на договорите ”, сподели Фандъкова. Тя изясни, че за подмяната на всички спирки са нужни 18 млн. лева, които общината ще може да се влага в ремонт на тротоари, строителство на детски градини и други

Фандъкова обаче не скри, че чака обжалване на концесията и даде образец с тази за градските колела чартърен, която не може да тръгне към този момент втора година.

Съветниците гласоподаваха и новата разпоредба за рекламата, с която се редуцира броя на билбордовете, не разрешава се покривната реклама в центъра и се вкарва ограничаване за размера на партерната реклама по витрините.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР