Новият Национален рамков договор е много по-добър от предишния. Това

...
Новият Национален рамков договор е много по-добър от предишния. Това
Коментари Харесай

Без възрастовите ограничения за поставяне на цели зъбни протези

Новият Национален рамков контракт е доста по-добър от предходния. Това съобщи в Шумен ръководителят на Българския зъболекарски съюз доктор Николай Шарков, предава БНР. Възрастовите ограничавания за слагане на безвъзмездни цели зъбни протези падат и всеки българин ще има право на тази услуга, акцентира доктор Шарков

„ Миналата година имаше възрастово ограничаване 65-69 години. Това възрастово ограничаване към този момент е отстранено. За протезите се заплаща труда на зъболекаря от Националната здравноосигурителна каса, а пациентът доплаща зъботехническия труд. Това е, което е в действителност огромният плюс “. Пълнолетните здравоосигурени жители към момента не се употребяват от задоволителен пакет безвъзмездни зъболекарски услуги, безапелационен е доктор Шарков:

 „ Точно в тази група ние би трябвало да насочим нашите старания за бъдещите Национални рамкови контракти, да им дадем в действителност един доста по-добър пакет, сходен на пакета за децата “.

„ При приемането на бюджета на Националната здравноосигурителна каса членовете на Българския зъболекарски съюз за поредна година упорстваха за двойно нарастване на бюджета за денталната помощ “, сподели още доктор Николай Шарков.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР