Новият наследник на трона на Саудитска Арабия планира да направи

...
Новият наследник на трона на Саудитска Арабия планира да направи
Коментари Харесай

Саудитска Арабия прави луксозен курорт, където жените могат да се къпят по бикини

Новият правоприемник на трона на Саудитска Арабия възнамерява да направи първокласен морски курорт, като специфичен закон ще разреши дамите да носят бикини, вместо тялото им да е покрито, както изискват локалните правила.
 
Като част от ограниченията за модернизиране на саудитската стопанска система, принц Мохамед бин Салман разкри проекти за новия курорт на Червено море, на северозападното крайбрежие на страната, написа английският " Телеграф ".
 
Знаейки, че задграничните туристи надали ще дойдат на плажове, където дамите са принудени да се прикрият в абая - локално облекло като рокля, което покрива цялото тяло - държавното управление съобщи, че курортът ще бъде " контролиран от закони, приравнени на интернационалните стандарти ".
 
Саудитските закони за дамите са измежду най-репресивните в света, като на дамите е неразрешено да карат и не могат да пътуват без позволение от мъжки родственик. Жените се чака да покриват напълно тялото си и косата си, когато са на открито, макар че законите не се ползват еднообразно. Миналия месец една млада жена беше задържана, тъй като носеше мини пола в изоставено село, написа economic.bg.
 
Саудитските закони също по този начин не разрешават потреблението на алкохол и не е ясно дали в курорта неговата приложимост ще бъде позволена.
 
Държавният капиталов фонд на Саудитска Арабия разказва плана като " изискана първокласна курортна дестинация, открита на 50 острова с недокосната природа ". Строителството ще стартира през 2019 година, а първата фаза на плана ще бъде приключена до 2022 година, оповестиха от компанията. Тя се надява курортът да бъде хазаин на милион гости годишно до 2035 година
 
Проектът  на Червено море е част от " Визия 2030 " на принц Мохамед - проект за диверсифициране на саудитската стопанска система и понижаване на зависимостта на страната от петрола.
 
Повечето чужденци ще могат да летят напряко до туристическата зона без виза, планува друго облекчение на саудитския закон, което се чака да направи курорта по-привлекателен.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР