“Новият министър на енергетиката ще бъде от ГЕРБ“, обяви председателят

...
“Новият министър на енергетиката ще бъде от ГЕРБ“, обяви председателят
Коментари Харесай

Новият енергиен министър ще е от ГЕРБ, името става ясно до сряда

“Новият министър на енергетиката ще бъде от ГЕРБ “, разгласи ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов в събота по време на визитата си в Сандански. Той добави, че съветът на управяляващата коалиция ще вземе вземе за това кой да поеме постта на подалата оставка Теменужка Петкова. Номинацията ще бъде оповестена до сряда.

“Ако приказваме за квотното систематизиране, министърът на енергетиката ще бъде от ГЕРБ. До сряда ще се постараем да обявим номинацията си за нов министър на енергетиката, защото преди този момент би трябвало да се съберем на съответния политически формат “, изясни Цветанов.

“Ние сме партия, в която не разпределяме позиции на сексуален принцип, а на качествата, които имат съответните претенденти “, разяснява той.

Теменужка Петкова подаде оставка в петък, откакто ЧЕЗ публично разгласи за договорката за продажбата на активите си в България на сдружението “Инерком България “. Министър Петкова изясни, че е другарка от 20 години със собственичката на компанията Гинка Върбакова и напуща позицията, с цел да няма спекулации.

Бойко Борисов разгласи от Брюксел, че приема оставката, " с цел да не дам никаква опция да се въздейства на репутацията на държавното управление, на мен или на Теменужка Петкова, която е почтен човек ".

" За страдание, Теменужка Петкова сподели, че ги познава тези хора и не бих оставил ни минимум подозрение в който и да е българин, че стоим зад една безусловно частна договорка ", заявява министър председателят.

" Искам да потвърдя, че по никакъв метод не сме повлияли на договорката за ЧЕЗ. Няма по какъв начин да направляваме договорка в Чехия сред частни компании, нито да й попречим ", добави Борисов и даде обещание, че българските регулатори ще си свършат работата по договорката.

" Инерком България " ЕАД е записана през септември 2017 година в София с капитал 50 хиляди лева Собственик е учреденото месеци по-рано сдружение " Инерком Инвестмънтс " ЕАД, владеене на Гинка Върбакова, която ръководи и двете компании, както и записаната в Пазарджик " Инерком ", имаща три фотоволтаични парка - в Априлци, в панагюрското село Елшица и " Хаджийски ливади " към Пазарджик.

" Инерком България " ще придобие седем сдружения с присъединяване на ЧЕЗ – " ЧЕЗ България ", " ЧЕЗ Електро ", " ЧЕЗ Разпределение ", търговеца на ток " ЧЕЗ Трейд ", ИТ-фирмата " ЧЕЗ ИКТ ", както и два ВЕИ-парка в Орешец и Бара. Само годишните доходи на " ЧЕЗ Разпределение " и " ЧЕЗ Електро " надвишават 1.7 милиарда лв.. Официално цената на договорката не беше обявена, само че съгласно неофициална информация тя е 320 млн. евро.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР