Новият министър на енергетиката на България - Александър Николов, направи

...
Новият министър на енергетиката на България - Александър Николов, направи
Коментари Харесай

Трусове в Стара Загора - идва краят на държавното финансиране на Берое?

Новият министър на енергетиката на България - Александър Николов, направи любопитно изявление по отношение на футболния клуб и неговото дългогодишно финансиране от страна на " Топлоелектрическа централа Марица изток 2 ".
Николов е на мнение, че няма каквато и да е причина сдружението, което е в доста тежко финансово положение, да отделя от средствата си за издръжката на тим:
" Много дълго време, доста дълго време " Топлоелектрическа централа 2 " беше употребен за субсидиране на футболен клуб. Доколкото ми е известно, последните сходни начинания са се случвали преди към 30 години. Доста футболни клубове минаха през това да намират напълно естествени търговски решения за действието си. Няма каквато и да е причина, нито каквато и да е пазарна или финансова логичност, едно от сдруженията в най-тежко финансово положение да подпамага състезателен, футболен или какъвто и да е различен вид обществена активност, когато финансовите му резултати не го разрешават ", сподели министърът на енергетиката.
" Дори това да продължи да се случва, то не би трябвало да се случва под министерство на енергетиката, а в случай че се наложи сходна стъпка, да се кординира с министерство на спорта ", прикани той.
Министър Николов добави, че до него са достигнали клюки, че в случай че се приключи финансирането на Берое, това би довело до разтърсвания в Стара Загора:
" Индиректно към нас и към екипа доближиха клюки, че това нещо ще докара до съществено разтърсване от обществен темперамент в съответния град. Бих желал да кажа, че българското население не е длъжно да прави сходен вид разноски, под формата на което и да е енергийно сдружение, под шапката на БЕХ ".
* Цялото изявление на Александър Николов можете да прочетете при (последвайте линка).
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР