Новият мини РС ще стъпи на 10-нанометров процесор Tiger LikeЛинията

...
Новият мини РС ще стъпи на 10-нанометров процесор Tiger LikeЛинията
Коментари Харесай

Intel готви мощен неттоп Phantom Canyon

Новият мини районен съд ще стъпи на 10-нанометров процесор Tiger Like

Линията NUC компютри ще се укрепи с високопроизводителен Phantom Canyon (снимка: Ken Kaplan/Intel)

Intel работи над нов компютър от вида неттоп, който няма да отстъпва по продуктивност не пълноразмерен геймърски районен съд. Моделът, прочут все още с името Phantom Canyon, ще стъпи на процесор Tiger Lake, предстоящ да излезе през 2020 година

Phantom Canyon се отнася към линията NUC (Next Unit of Computer), която Intel вкара през 2013 година Освен високопроизводителни геймърски решения, тя включва типичен мини районен съд за дома и офиса. По проект, NUC Phantom Canyon би трябвало да се появи на пазара през първото тримесечие на 2021 година

Размерите на компютъра разрешават на Intel да помести в него независима видеокарта. Върховата настройка ще включва Nvidia GeForce GTX 1660 Ti или RTX 2060. Не е изключено Intel да избра и лична видеокарта – компанията ще пусне през 2020 година линията графични карти Xe.
още по тематиката
В базовата настройка неттопът няма да включва дискретна графика – Intel ще интегрира видеоподсистемата в централния процесор. Става въпрос за графика Intel Gen 12, основана на основата на архитектура Xe, заяви WCCFTech.

Чипът Tiger Lake-U с намалена консумация на сила ще се създава по 10-нм развой, както и сегашните Ice Lake процесори, само че ще има модифицирана архитектура дружно с пълноценна поддръжка на интерфейс PCI-E 4.0 със скорост 16 GT/s (гигатранзакции в секунда). Tiger Lake-U ще се отличава с TDP индикатор в границите на 28 вата, което ще отстрани потребността от по-сериозна система за изстудяване.

NUC Phantom Canyon ще предложи пълностоен набор от характерности, присъщи на днешните геймърски компютри и работни станции. Неттопът ще поддържа оперативна памет DDR4-2666 с размер до 64GB във тип на два модула SODIMM всеки по 32GB. Дисковата подсистема ще се състои от два SSD с интерфейс M.2 (Gen 4), с опция за обединяване в масиви RAID 0 и RAID 1.

По подразбиране, NUC компютърът ще се продава без оперативна памет и дискове – тези съставни елементи ще се купуват в допълнение. Разбира се, Intel ще предложи и изцяло подготвени за работа конфигурации.

Phantom Canyon ще предложи минимум два пълноразмерни врата USB 3.1 Gen 2 и един USB-C, единен с Thunderbolt 3. Предвиждат се и три видеоизхода – един HDMI 2.1 и два miniDisplay Port 1.4, наред с Ethernet със скорост 1 и 2,5 Gbps, безжични интерфейси Bluetooth 5.0 и Wi-Fi 6, както и настройваема RGB подсветка.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР