Новият лидер на Народната партия за свобода и демокрация на

...
Новият лидер на Народната партия за свобода и демокрация на
Коментари Харесай

Дългогодишната управляваща партия в Холандия казва, че няма да се присъедини към ново правителство след победата на крайната десница

Новият водач на Народната партия за независимост и народна власт на Рюте, Дилан Йешилгьоз-Зегериус, сподели преди срещата в петък, че партия, известна като VVD, няма публично да се причисли към нова коалиция, само че може да поддържа такава в Народното събрание.

Yeşilgöz-Zegerius сподели на холандската телевизия NOS сподели, че след 13 години на Рюте като министър-председател и загубата на VVD на депутатски места в избори, „ друга роля е подобаваща “ за партията.

Но тя добави, че нейната партия ще направи „ допустима дясноцентристка коалиция “, което значи, че VVD ще „ поддържа градивни оферти “.

< p> Изборният резултат проправя пътя на Вилдерс да поеме водеща роля във образуването на нова коалиция и евентуално да наследи Рюте като министър-председател. Въпреки това, той евентуално ще би трябвало да убеди евентуалните съдружни сътрудници, че ще смекчи някои от своите антиислямски политики.

Предизборната платформа на неговата партия гласи, че Холандия „ не е ислямска страна. Никакви ислямск...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР