Новият коронавирус е убил още 129 души в Иран, обявиха

...
Новият коронавирус е убил още 129 души в Иран, обявиха
Коментари Харесай

129 жертви на новия коронавирус в Иран за последните 24 часа

Новият ковид е умъртвил още 129 души в Иран, оповестиха управляващите в Ислямската република, като това е най-големият брой жертви за един ден до момента в една от най-тежко засегнатите страни в света, оповестява " Франс прес ".

Така общият брой жертви на ковид в Иран доближи до 853 души от 19 февруари насам.

По време на предавана по малкия екран конференция представителят на здравното министерство също по този начин регистрира 1 053 доказани нови инфектирани през последните 24 часа, с което инфектираните в страната се усилиха до 14 991 души.

От иранското външно министерство приканиха всеки човек да одобри този вирус съществено и по никакъв метод да не се пробват да пътуват до която и да е провинция.

В провинция Техеран има максимален брой нови инфектирани - 200 души, към 50 по-малко спрямо през вчерашния ден. Централната провинция Исфахан я следва с 118 нови инфектирани, а Мазандаран в северната част на Иран е с 96 инфектирани.

В свещения град Кум в централната част на Иран, където новият ковид беше за първи път засечен, има 19 нови случая, като общо записаните са 1023 души. А доказаните инфектирани в Гилан доближиха 858 души, като новите са 18 души. Северната област е известно място за туристите и измежду най-силно засегнатите от всички 31 ирански провинции.

Провинция Хорасан Разави, където се намира свещения град Машхад, не е измежду провинциите с новозаразени хора. Вчера там бяха регистрирани 143 нови инфектирани.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР