Новият коронавирус е три пъти по-агресивен спрямо белите дробове на

...
Новият коронавирус е три пъти по-агресивен спрямо белите дробове на
Коментари Харесай

Учени: Коронавирусът е като нинджа, три пъти по-агресивен е от ТОРС

 Новият ковид е три пъти по-агресивен по отношение на белите дробове на инфектирания, спрямо варианта, пораждащ атипичната пневмония ТОРС /Тежък Остър Респираторен Синдром/ съобщи Българска телеграфна агенция, осведомиха ТАСС.

Агенцията цитира изследване на експерти от университета в Хонконг. Екип микробиолози под управлението на проф. Юен Квок-юн изследвал интензивността на вируса в мостри на белодробна тъкан, взета от 6 пациенти доброволци. Оказало се, че коронавирусът в течение на 48 часа се е възпроизвел в клетките 3,2 пъти по-интензивно, в сравнение с вирусът на атипичната пневмония.

При това новият ковид бил провокирал по-бавни имунни и възпалителни реакции. За разлика от варианта на атипичната пневмония, за две денонощия " настъпление ", той на процедура е предизвикал действието на сигналните белтъци, употребявани от имунната система.

" Коронавирусът работи като нинджа, развъжда се в организма при условия на намалени равнища на интерферони и възпалителни реакции ", установи проучването на хонконгския екип. По думите на проф. Юен Квок-юн изключено е пандемията да бъде овладяна до месец юли.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР