Новият кмет на Варна ще подаде ръка на всички в

...
Новият кмет на Варна ще подаде ръка на всички в
Коментари Харесай

Благомир Коцев подава ръка на всички, които работят в интерес на Варна

Новият кмет на Варна ще подаде ръка на всички в Общинския съвет, които желаят да работят за ползите на града. В общинския съвет ще се търси консенсус по значимите за Варна въпроси.

Това съобщи Благомир Коцев на първия си брифинг като определен за кмет. Той увери, че варненци няма да страдат от политически боричкания.

Коцев показа и определените за районни кметове Николай Желязков за регион " Приморски ", доцент доктор Цветнен Цветков за регион " Одесос ", както и общинските съветници от групата на ПП-ДБ.

Варненският кмет показа още веднъж, само че в детайлности, своите цели за идващите четири години.

Интересите на бизнеса във Варна би трябвало да са в унисон с ползите на хората, уверен е Коцев. Той ще следи бизнес ползите да не се слагат пред тези на общината.

За Аспаруховия мост кметът още веднъж изясни, че има обособен запас от Министерство на регионалното развитие за планиране и ремонт на оборудванията от 7 до 11 в това число през 2024 година. По този проблем и тръбата във Варненското езеро Коцев ще организира среща с районния министър.

Сред първите задължения на варненския кмет ще бъдат изискванията в учебните заведения и заведенията от болничната и доболничната помощ. Той съобщи, че ще активизира ресурса на общината в обезпечаването на европейски средства от ПВУ и структурните фондове за подобряването на материалната база и оборудването в учебните заведения и детските градини.

Третият му персонален ангажимент в първите дни след изборите ще е сигурността в града и построяването на център за градска сигурност и видеонаблюдение. В тази връзка Коцев ще организира среща и с новия кмет на София - Васил Терзиев, с цел да обсъдят положителните практики за цифровизация, които са залегнали и във визията за столицата.

Също по този начин Коцев изясни, че към този момент е образувал екип за работа по Бюджет 2024. Според него може да се мисли за децентрализация на районните кметове и те да имат бюджети за неотложни действия.

Ще има промени в структурата на заместник-кметовете, разгласи Коцев. Сред новите ресори, които се плануват, са заместник-кмет по морските въпроси и заместник-кмет по европейските средства.

Коцев бе безапелационен, че ч истка в администрацията няма да има и всеки чиновник, който желае да работи за ползите на Варна, ще стартира със 100 % доверие от страна на кмета.

Приоритет за Коцев е също подготвянето на визиите за зелените паркове по квартали, подобряването на сметоизвозването и чистотата в града, почистването на Морската градина и успеваемостта на градския превоз.

Относно синята зона в неделя Коцев съобщи, че ще сложи въпроса за публично разискване. Има разнообразни групи - на живеещите в центъра и на идващите в центъра през почивните дни, които би трябвало да паркират някъде. Нека хората решат с публично разискване по какъв начин да действаме по този въпрос, съобщи той.

На въпрос за колите в Морската градина, той отговори, че първо ще се работи по приобщаването на околност " Салтанат " към историческото ядро на Морската градина. Коцев ще работи и за поетапно ограничение на достъпа на коли, като крайната цел е те да се спрат напълно, като се построи буферен паркинг на мястото, което е било планувано още в предишното за паркинг - по протежението на спирка " Акациите ". От на следващия ден започваме тези диалози, акцентира Коцев.
 Варна избра Благомир Коцев
Варна избра Благомир Коцев

Към 06:00 и при обработени 100.00% СИК протоколи в OИК

На въпрос за промени в Общ устройствен план той сподели, че му предстоят срещи и че това е дълъг административен развой, само че философията ще е допълнително зелени площи и по-малък интензитет на презастрояването.

Ще търсим баланс и хармонична среда за хората, както и качествена инфраструктура и връзки, акцентира Коцев. За стадион " Варна " той уточни, че ще се запознае с контракта и предстоят диалози за ускорение на строителството.

Коцев обясни още, че заместник-кметът с сектор " Строителство " ще има за задача бързото привършване на ремонтите, които затормозяват града.

Попитан за Атракционната зона на пристанището, той отговори, че съгласно него тя би трябвало да се даде за стопанисване от общината и че самият той не утвърждава типа на зоната сега.

Като първа задача на заместник-кмета по общинска благосъстоятелност Коцев уточни разбор на площите, които да се трансфорат в паркове и зони за спорт и отдих в кварталите на Варна.

Първият приемен ден на кмета ще бъде разгласен незабавно след заклеването ми като кмет, сподели Коцев и уточни, че ще има постоянни брифинги за медиите и мобилни приемни по кварталите както негови, по този начин и на администрацията му.
 Благомир Коцев печели доверието на варненци с приемен ден
Благомир Коцев печели доверието на варненци с приемен ден

Варна потегля по нов курс, уверен е новият кмет
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР