Новият кмет на Стрелча е Георги Павлов, на Септември -

...
Новият кмет на Стрелча е Георги Павлов, на Септември -
Коментари Харесай

Георги Павлов е новият кмет на Стрелча, Васка Рачева - на Септември |

Новият кмет на Стрелча е Георги Павлов, на Септември - Васка Рачева.

Двамата бяха определени в неделя след частични локални избори за кметове в 13 обитаеми места.

Павлов бе повдигнат от предприемчив комитет и завоюва 57% от гласовете. С 90% беше определена Рачева, също номинирана от предприемчив комитет.

В село Соколаре, Бяла Слатина със 71% завоюва Йошка Цветкова от ГЕРБ.

Новият кмет на луковитското село Карлуково ще бъде определен на втори тур. На балотаж отиват Петко Иванов от Българска социалистическа партия за България и Марияна Маринова от ГЕРБ.

На балотаж с Българска социалистическа партия другата неделя отива и претендентът на ГЕРБ в село Тенево, община Тунджа, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Частичният избор за кмет на село Бохот, община Плевен, печели Бойка Пъшева, издигната от Коалиция " Демократична България ", съобщи Българска телеграфна агенция. По данни на организацията за нея са дали своят вот 329 от гласоподавателите, а за претендентът на ГЕРБ Цветан Кънев - 134 от имащите право на избор.

В исперихското село Къпиновци Зейти Адем, повдигнат от Движение за права и свободи, завоюва частичните избори за кмет - с 90 гласа, против кандидата на ГЕРБ Ерсан Мюмюн (39 гласа).

Избори имаше и в две села в Търговище и три от община Попово. Това са селата Водица, Славяново, където за кметското място се конкурират четирима и Медовина, където претендентите за поста са двама. В община Търговище се гласуваше в селата Кралево и Острец. И в двете обитаеми места претендентите бяха по един, оповестяват още от Българска телеграфна агенция.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР