Новият кмет на Пловдив трябва не само да взима тежки

...
Новият кмет на Пловдив трябва не само да взима тежки
Коментари Харесай

Как ще изглежда този голям български град след 20 години

Новият кмет на Пловдив би трябвало освен да взима тежки решения и да ръководи Общината, само че ще има и отговорността да одобри двата най-фундаментални и стратегически документа за града и неговото развиване. Новият кмет ще би трябвало да се сблъска с редица проблеми, като ще предстоят много непопулярни решения – повдигане на налози, изтегляне на заеми, прекрояване на транспортната скица и в други, напомня TrafficNews. Друго тежко политическо решение, ще бъде приемането на новия Общ организационен проект и Генералния проект за организацията на придвижването. Първият е с времеви небосвод от 20 години, като на процедура, всичко, което ще се построи в града, ще зависи от него. В момента Общ устройствен план се изготвя от софийската компания „ Булплан”, като се чака до няколко месеца да бъде показана и черновата. Тогава ще им редица публични разисквания, като ще бъдат наложени и по-късно известни корекции.

Анонсираните до момента от настоящия кмет Иван Тотев неща, касаят пространственото разширение на града. Идеята е в южните и западните зони на града да се обособят зони с ниско строителство, а новите градежи да бъдат изтласкани от централна градска част. Освен строителството на жилища, в новия Общ устройствен план ще бъдат начертани и зелените зони - настоящи и бъдещи, инфраструктурни обекти, индустриални зони и всички други аспекти на градското развиване. На процедура с приемането на новия Общ устройствен план ще бъде ясно по какъв начин ще наподобява Пловдив през 2040 година. Очаква се най-късно през август, следващата година да бъде признат новият общ организационен проект, а сигурно до гласуването му ще излязат редица проблеми.

Другият стратегически документ – ГПОД трябваше да се одобри още в този мандат, само че това по този начин и не се случи. Той е подготвен, като даже мина през ЕСУТ. Въпреки това той би трябвало да получи утвърждението на Общинския съвет.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР