Новият кмет на Пловдив може да се сблъска с истинско

...
Новият кмет на Пловдив може да се сблъска с истинско
Коментари Харесай

Затварят Бетонния мост дни преди избора на новия кмет на Пловдив?

Новият кмет на Пловдив може да се сблъска с същинско предизвикателство още преди да е встъпил публично в служба. Най-очакваното събитие в негативен  аспект за трафика на Пловдив – затварянето  на Бетонния мост, евентуално ще се  състои дни преди вота на 29 октомври.
Прочетете още
По график компанията реализатор „ Трейс ” и НКЖИ бяха  оповестили,че до края на септември работата по кръговото на  гарата би трябвало да приключи, като се отвари напълно бул. „ Христо Ботев ”, както и бул. „ Руски ” и ул. „ Иван Вазов ”.

През последните седмици обаче работата забуксува, като по обекта  няма толкоз техника и строители.

Репортер на TrafficNews  се свърза с ръководителя на плана от страна на НКЖИ инж. Иван Бакаласки. Той удостовери, че има закъснение в линейните графици, а повода е подземна връзка.

„ Малко изоставаме с времето в реалност. Причината се оказа подземна връзка, която не бе планувана първоначално. Това бе огромна тръба Ф500, която трябваше да се смени, както и да се направи байпас към нея.  Също бяха сменени и високоволтови кабели на електроразпределителното сдружение ”, съобщи инж. Бакалски. Той изясни, че се чака в следващите  дни работата да се ускори.

„ Скоро ще  асфалтираме частта над бул. „ Христо Ботев ” и ще  пуснем придвижването в двете посоки. Предполагам до 15 октомври ще отворим и бул. „ Руски ” и ул. „ Иван Вазов ”. Тогава ще желаяме и краткотрайна организация за възможното затваряне на Бетонен мост ”, съобщи ръководителят на плана.
Припомняме, че въпросното  затваряне ще продължи най-малко 6 месеца, като оборудването ще бъде недостъпно за коли.  Предвижда се той да бъде издигнат, като това ще се случи от страната   на регион „ Южен ”, а също по този начин структурата на моста ще  бъде подсилена. Повдигането  ще коства 5 млн. лв., като  финансирането  ще бъде обезпечено от НКЖИ.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР