Новият кмет на Голямата община Анкара Мансур Яваш съобщи размера

...
Новият кмет на Голямата община Анкара Мансур Яваш съобщи размера
Коментари Харесай

Новият кмет на Анкара наследи милиарди борчове

Новият кмет на Голямата община Анкара Мансур Яваш заяви размера на чудовищните задължения, завещани от предшественика му, написа опозиционният турски ежедневник „ Сьозджу “.

Яваш е представител на Републиканската национална партия, която е главната съпротива в страната и завоюва борбата за поста в турската столица още на първия тур. Пред публицисти той съобщи, че предходният кмет от ръководещата партия на справедливостта и развиването Мелих Гьокчек е натрупал задължения от 9, 5 милиарда лири, като единствено към компаниите те са близо 1 милиард. Новият кмет акцентира, че злоупотребите с общинските разноски ще бъдат прекъснати.

„ Оттук нататък всички паркинги и билбордове ще се ръководят от общината. Премахваме всички ненужни служебни коли, а употребените чартърен ще бъдат върнати на съответните компании. Само общинската полиция, пожарната и щатните служители на реда ще разполагат с коли, оставяме един длъжностен автомобил за кметските потребности “, уточни Яваш.

Той изрази неразбиране от разхищенията в общината – секретарите имали служебни коли, само че не и шефовете на отдели. Предишният кмет прибрал трите джипа, един от които брониран, закупени с пари на данъкоплатците на цени до 1 милион лири. По гледище на Яваш двата джипа са върнати на общината, само че бронирания останал при Гьокчек. Върнатите ще бъдат продадени, не са ни нужни, акцентира новият градоначалник.

„ Преди изборите съперниците ми пропагандираха, че в случай че аз печеля, ще уволня 25 000 общински чиновници и служащи. Никой не е отхвърлен, само че вратата е отворена за недоволните, могат да изоставен “, разяснява кметът на турската столица. Той огласи и други стъписващи констатации от проверката на разноските в общината – проверяващите се натъкнали на 100 000 топки за футбол и баскетбол. „ На байрама ще ги раздадем за дарове, нямаме различен избор “, съобщи той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР