Новият Jaguar XE е с подобрен екстериорен дизайн, изцяло нов луксозен

...
Новият Jaguar XE е с подобрен екстериорен
дизайн, изцяло нов луксозен
Коментари Харесай

НОВИЯТ JAGUAR XE: ПОДОБРЕН ЕКСТЕРИОР, ИЗЦЯЛО НОВ ИНТЕРИОР И ИНТУИТИВНИ НОВИ ТЕХНОЛОГИИ

Новият Jaguar XE е с усъвършенстван екстериорен дизайн, напълно нов първокласен интериор и още по-модерни технологии.

Обновеният екстериорен дизайн придава на XE по-целеустремен и самонадеян тип. Надграждайки красивите пропорции на оригиналния модел, стремежът към още по-спортно лъчение за новия XE вдига нивото със модерни дизайнерски линии, вдъхновени от спортния автомобил F-TYPE. XE изглежда по-широк и по-нисък от преди, с по-големи отвори начело, дръзки графични линии и атлетични форми, загатващи за динамиката и усъвършенстваната аеродинамика на автомобила.

Нови напълно LED предни фарове с впечатляващите присъщи дневни светлини с J-образен силует основават още по-целеустремен външен тип. Задната част на автомобила се отличава също с нов дизайн на бронята и по-тънки напълно LED задни светлини с актуализирана характерна графика, която подчертава върху визуалната широчина на автомобила, придавайки на XE по-стабилен тип.

За още динамичен темперамент, моделите R-Dynamic включват спомагателни детайли в екстериорния дизайн, включително изваяни повърхности, въодушевени от малките крила на самолетите, елементи от тъмна мрежа на задния дифузьор и алтернативни стилове джанти. В интериора спортните препратки не престават със седалки в състезателен жанр с противоположен тегел, пера за промяна на предавките в цвят Satin Chrome и прагове на вратите R-Dynamic.

Красиво направеният напълно нов интериор се отличава с необятна употреба на меки на досег материали, първокласни фурнири и напълно нови облицовки на вратите, които усъвършенстват изживяването за водач и пасажери, както и го правят по-практичен. Луксозният и технологичен интериор на новия XE обезпечава повече комфорт, качество и съгласуваност за всички пътници. Всеки един аспект в купето е усъвършенстван за повече улеснение, подобрени места за предпазване на движимости и увеличен комфорт за пасажерите.

Взаимстваните от F-TYPE селектор на предавките SportShift и комутатор JaguarDrive Control са ситуирани на обновената централна подпора.

Нов волан, като при напълно електрическия I-PACE, съдържа невидими преди да светнат графики и капацитивни бутони за интуитивен надзор на основните функции.

Новият XE е също най-интелигентният и най-свързаният автомобил на Jaguar до момента. Информационно-развлекателната система Touch Pro Duo на Jaguar, като при I-PACE, също е налична за първи път, предоставяйки инстинктивен надзор посредством два елегантно интегрирани сензорни екрана с висока резолюция. Безжично зареждане на устройства и технологията Smart Settings също се появяват за първи път при XE.

Първото в сегмента вътрешно огледало за обратно виждане ClearSight подобрява безопасността и удобството, като осигурява на лидера свободен аспект към пътя откъм гърба. С помощта на обърната назад широкоъгълна камера системата подава изображения към екрана с висока резолюция върху вътрешното, безрамково огледало за назад виждане – високите пътници откъм гърба, затруднената видимост или дъждът не са никакво затруднение при маневриране.

Иън Калъм, Директор Дизайн на Jaguar, сподели: „ Уникалността на XE е неговата завършеност. Клиентите получават пълен пакет прогресивен дизайн, иновативни технологии и изключителна динамичност. Ние не вършим елементарни неща и новият XE е олицетворение на това. С екипът ми чувстваме голямо задоволство от това да подобрим автомобил, който познаваме толкоз добре; ние сме живели с него, ние разбираме характера му и е чудесна опция да създадем един страхотен автомобил още по-добър. С новия XE направихме тъкмо това по всеки възможен метод. “

Олекотената структура на каросерията на Jaguar XE, с увеличено наличие на алуминий, продължава да играе основна роля за пъргавото ръководство, изключителната сигурност и икономичност на автомобила. Алуминият съставлява 75 % от каросерията и се съчетава с одобрени системи за задвижване на задните или на всички колела, окачване с двойни носачи начело и тип Integral Link откъм гърба плюс някои от най-модерните мотори на Jaguar за динамично ръководство и производителност.

Стандартно съоръжение при всички модели на XE, Динамичният режим усилва спортния характер на автомобила с по-бързи смени на предавките, по-директна отзивчивост на педала на газта и по-тежък волан. Водачите могат да трансформират чувството при шофиране още по-лесно посредством на опционалната система Конфигуруема динамика. Тази функционалност им разрешава да конфигурират автомобила съгласно личните си желания, като изберат настройки Comfort или Dynamic за мотора, скоростната кутия и кормилното ръководство от централния сензорен екран. Когато присъства в спецификациите, функцията Адаптивна динамичност непрекъснато регулира амортисьорите, с цел да предоставя оптимален баланс сред комфорт и финес във всеки един миг и при всякакви условия.

Новият XE съдържа автоматизирана трансмисия като общоприетоо съоръжение и се предлага във разновидности със задвижване на задните и на всички колела. Модерната система на Jaguar за задвижване на всички колела (AWD) с въртящ миг при поискване и технологията Intelligent Driveline Dynamics поддържат усещането и пъргавината, присъщи за задвижването на задните колела на XE, като същевременно усъвършенстват динамичността, тягата и увереността на лидера при всякакви метеорологични условия. Бензиновият мотор с 300 к.с., оборудван със задвижване на всички колела, ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,4 секунди.

Новият XE е разполагаем с гама екологични и икономични бензинови и дизелови двигатели Ingenium. 2,0-литровият бензинов Ingenium е разполагаем с 250 к.с. и 300 к.с. обозначени с емблемите P250 и P300 надлежно, докато икономичният дизелов Ingenium със 180 к.с., обозначен с емблемата D180, предоставя 430 Нм въртящ миг и разход на гориво от 4,9 л/100 км.

Спецификациите за първото равнище на оборудване на Jaguar XE в този момент съдържат автоматична трансмисия, 18-инчови джанти, електрически кожени седалки, напълно LED предни фарове и задни светлини с обновена присъща графика, помощ при паркиране на челен и заден ход, камера за назад виждане и помощник за придържане в лентата. Клиентите могат да избират сред равнища на съоръжение S, SE и HSE, като всяко от тях е налично и със спортен облик R-Dynamic. Гамата опционални пакети осигуряват още по-голяма персонализация:
• Пакет Dynamic Handling: Конфигуруема динамика, Адаптивна динамичност, Мощни спирачки, Оцветени спирачни апарати, Спойлер на капака на багажника
• Пакет Cold Climate: Отопляемо предно стъкло, Отопляем волан, Умиватели на предните фарове
• Пакет Business (само при модели S): Connected Navigation Pro, Пакет Online, Разпознаване на пътните знаци, Адаптивен ограничител на скоростта
• Пакет Technology: Head-Up Дисплей, Соларно предно стъкло, Touch Pro Duo, Интерактивен дисплей за лидера, Безжично зареждане, Вътрешно огледало за назад виждане ClearSight
• Пакет Convenience: Управляван с жестове капак на багажника, Безключов достъп, Електрическо контролиране на кормилната колона, Допълнителни електрически контакти
• Пакет Premium Interior Upgrade: Осветени прагове на вратите, Полирани педали, Програмируемо амбиентно осветяване

Jaguar XE е към този момент разполагаем за поръчка на
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР