Новият изпълнителен директор Александър Бомпард ще се стреми да вдъхне

...
Новият изпълнителен директор Александър Бомпард ще се стреми да вдъхне
Коментари Харесай

Слабо представяне във Франция влошава резултатите на Carrefour

Новият изпълнителен шеф Александър Бомпард ще се стреми да вдъхне нов живот на веригата хипермаркети, най-вече във Франция, с цел да се усилят приходите на компанията.

© Albert Gea Още по тематиката
Най-големите вериги: Почти всички продават повече

Вдигналото се ползване се вижда и в продажбите на търговците на дребно: в топ 30 растежът е над 10%
5 юли 2017
Carrefour е нараснал продажбите поради интернационалния си бизнес

По-доброто показване в Южна Америка е компенсирало спада в Азия
18 апр 2017
Печалбата на Carrefour понижава поради по-слабото показване във Франция

Компанията отбелязва пета поредна година на покачване на приходите
9 мар 2017
Carrefour форсира растежа си във Франция

Трансформацията на комерсиалната верига продължава
19 окт 2016

Френската комерсиална верига Carrefour регистрира сериозен спад на оперативната облага през първото полугодие. Причината за това е влошаващото се показване на компанията на пазарите във Франция и Аржентина, с което проблемите пред новия изпълнителен шеф Александър Бомпард не свършват, оповестява Financial Times

Проблемите на Carrefour

Втората най-голяма верига за търговия на дребно в света регистрира спад на оперативната облага от 12.1% за първото полугодие - до 621 млн. евро. Това е доста под упованията на анализаторите, до които се допита Bloomberg, които предвиждаха оперативната облага на сдружението да бъде 674.6 млн. евро. Неуспешното показване на групата е подбудено от конкурентната бизнес среда във Франция. През последните месеци от Carrefour бяха принудени да понижат цените на огромна част от предлаганите артикули поради съперници като кооперативното сдружение Leclerc.

Компанията регистрира нарастване на загубите за интервала от магазините, които през 2014 година закупи от испанската верига с отстъпки Dia. Приходите през първото полугодие на сравнима база - в обекти, работили през последните 12 месеца, са нарастнали с 2.1% до 43.1 милиарда евро.

Това са първите финансови резултати при ръководството на Александър Бомпард, който зае поста на досегашния изпълнителен шеф Жорж Пласат през юли. Преди това Бомпард беше отпред на конкурентния оператор на супермаркети Fnac Darty. Очаква се напълно скоро Бомпард да показа новата тактика на групата.

Новите прогнози

Компанията е изправена пред редица провокации, които към този момент са известни, съобщи изпълнителният шеф. Той добави, че е належащо да се вдъхне нов живот на веригата хипермаркети най-вече във Франция, с цел да се усилят приходите на компанията. Ръководството също по този начин намали упованията си за годишните продажби. Новите прогнози са за растеж сред 2 и 4%, до момента в който предходните бяха в диапазона 3-5%. От компанията обясниха, че смяната в предвижданията се дължи на резултатите от първото полугодие и сложните бизнес условия в някои страни, в които оперират.

Според анализатора Кеплър Кхевроукс при преструктуриране на Carrefour приходите евентуално ще се намалят. Но главният въпрос е дали френската компания може да бъде преструктурирана, или е " изгубена идея ", отбелязва той.

Кой е Александър Бомпард

Преди да поеме управлението в Carrefour, Александре Бомпард беше изпълнителен шеф на оператора на френските супермаркети Fnac в интервала от 2010 до 2017 година Интересен факт е, че до момента Бомпард не е работил в компания, разрастваща бизнес отвън Франция. А в този момент поема контрола над група, която оперира допълнително от 30 страни. Бързото кариерно развиване на Бомпард е образец за обвързаностите сред частния бранш и държавното управление във Франция. Той приключва частната школа École nationale d`administration (ENA), в която са се обучавали огромна част от френските политици. През 2004 година стартира работа в ръководството на Canal Plus, а 4 години по-късно е президент и изпълнителен шеф на радиоканала Europe 1. В края на юни пред Financial Times ръководителят на управителния съвет на френския телеком Orange – Стефан Ричард, на който Бомпард е член, го дефинира като " Еманюел Макрон на бизнеса " и му пожела триумфи при ръководството на Carrefour.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР