Новият италиански вътрешен министър Матео Салвини заяви, че Италия престава

...
Новият италиански вътрешен министър Матео Салвини заяви, че Италия престава
Коментари Харесай

Матело Салвини: Италия престава да бъде бежанския лагер на Европа

Новият италиански вътрешен министър Матео Салвини съобщи, че Италия престава да бъде „ бежанският лагер на Европа “ и даде обещание строги ограничения за ограничение на потока от мигранти, влизащи в страната, и за връщане на тези, които към този момент са пристигнали, съобщи Ройтерс.

Два дни, откакто новото държавно управление на Джузепе Конте постави клетва в президентския замък Куиринале в петък, Салвини се насочи към Сицилия, основното пристанище за корабите с мигранти, идващи от Северна Африка. От 2014 година насам на италианския остров са дебаркирали повече от 600 хиляди мигранти.

„ Купонът за мигрантите в Италия завърши “, съобщи водачът на крайнодясната партия „ Лига “, преди да посети по този начин наречената „ гореща точка “ или приемен център за идентифициране на новопристигнали имигранти в пристанищния град Поцало.

От „ Лига “ настояват, че по-голямата част от мигрантите в Италия нямат право на бежански статут и че внасянето на евтина работна рака в страната ще докара до утежняване на изискванията на труд за италианците.

В изявление за локалното радио Салвини съобщи през днешния ден, че Италия „ не може да бъде превърната в бежански лагер “ и даде обещание да лобира пред италианските сътрудници за повече помощ от Европейски Съюз за справяне с казуса.

„ Ясно и явно е, че Италия беше изоставена. Сега е време да забележим обстоятелствата “, разяснява Салвини в отговор на въпрос за изявлението на немския канцлер Ангела Меркел, която сподели по-рано, че Европа се нуждае от нов метод за имиграцията.

Салвини, който желае да отвори център за задържане и депортиране на мигранти във всички италиански провинции, написа по късно в Twitter: „ Или Европа ще ни подаде ръка, с цел да защитим сигурността на нашата страна, или ние ще потърсим други способи “.

След затварянето на по този начин наречения „ Балкански маршрут “, по който през 2015 г.  в Европа влязоха повече от 1 милион мигранти, Италия се трансформира в главният път за мигрантите и хората, търсещи леговище. Всяка година хиляди мигранти умират в Средиземно море, откакто подхващат рисковото пътешестване от Северна Африка до южните крайбрежия на Европа.

След като минимум 48 мигранти починаха през уикенда, когато тяхната лодка потъна край крайбрежията на Тунис, Салвини съобщи, че няма причина хората да бягат от Северноафриканската страна, защото тя е „ свободна и демократична “.

В събота италианският вестник „ Кориере каузи сера " разгласява изследване на публичното, извършено от организация Ipsos, съгласно което поддръжката за „ Лига “ се е покачила до 28,5%, откакто партията получи 17% от гласовете на парламентарните избори на 4 март. Това слага крайнодесните на 1,6 % зад техния съдружен придвижването „ Пет звезди “, което завоюва 32,7% от вота.

Лидерът на „ Пет звезди “ Луиджи ди Майо, който бе назначен за вицепремиер и министър на икономическото развиване и труда, съобщи в събота, че ще ревизира трудовите промени, признати от държавното управление на Матео Ренци.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР