Новият гуверньор на БНБ сам ще избере своите подуправители, ще

...
Новият гуверньор на БНБ сам ще избере своите подуправители, ще
Коментари Харесай

Ангова за БНБ: Личностите нямат значение

Новият гуверньор на Българска народна банка самичък ще избере своите подуправители, ще ги показа пред парламентарната комисия, след което ще бъдат гласувани в пленарната зала.

Така Венеция Ангова от ПП-ДБ отговори на въпроса дали Андрей Гюров от Политическа партия и Петър Чобанов от Движение за права и свободи ще бъдат препоръчани за подуправители на Българската национална банка.
" Конкретните персони нямат значение. Най-важното е гуверньорът и подуправителите на Българска народна банка да ни водят в вярната посока. За нас това е влизането в еврозоната ", съобщи националната представителка в Българска национална телевизия.

Тя добави, че от ПП-ДБ за подложили на " пресечен разпит " номинирания за шеф на Българска народна банка Димитър Радев и имат вяра, че той ще придвижи страната ни към еврозоната.

Ангова посочи още, че Движение за права и свободи не е третият сътрудник в държавното управление, както настояват останалите опозиционни партии.

" Ние взехме решение, че като ръководещи няма да предлагаме управления - имаме две комисии и половина. И когато ние не предлагаме управления на комисии, поддържаме единствената кандидатура, тъй че да не бъдат управленията на всички комисии в обсега на Росен Желязков ", съобщи тя.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР