Новият гробищен парк, който трябва да обособи край бургаския ж.к.

...
Новият гробищен парк, който трябва да обособи край бургаския ж.к.
Коментари Харесай

Не е за вярване какво гробище ще правят в Бургас

Новият гробищен парк, който би трябвало да обособи край бургаския ж.к. „ Меден рудник “ ще е с потенциал от 5018 гробни места - един дребен град, и ще бъде разграничен на 8 квартала, написа Флагман.БГ.

По плана стартира да се работи от няколко години. От една страна поради изчерпването на потенциала на сегашния парк, а от друга - с цел да се обезпечи различен имот за гробище, покрай ж.к. " Меден рудник ".

В новия парк ще има и крематориум, който до момента липсваше на Бургас. Няколко компании през годините проявяваха интерес да го изградят на правилото на публично-частното партньорство, само че трябваше да се издигне в ж.к. " Изгрев ", което не бе най-подходящият вид и сигурно щеше да срещне необятна опозиция.

Ритуалният комплекс с крематориум се планува да бъде с повърхност от към 760 кв.м., като ще включва следните пространства – регистратура, списък, счетоводство, офис шеф, стая за личен състав, съблекални, хладилна камера, машинно поделение, инвентар, зала за кремация, зала с пещи, крематор, машинно поделение пещи, котелно помещение, склад за урни, зала за сбогуване, помещение за наблюдаване на кремация, стая за гости, стая за отдих и психическо разтоварване на личния състав.

С актуалната разработка се плануват следните терени – за публично обслужване, за гробищен парк, за администрация и ритуална зала и погребален парк, за ритуална зала за разнообразни вероизповедания, за храм, както и за озеленяване и инфраструктура, излиза наяве от заданието на поръчката.

Югоизточната част на гробищния парк ще се обособи за работилница за монументи, под формата на леки постройки и навеси.

Административната постройка с ритуална зала се планува да бъде на повърхност от към 800 кв.м. и ще включва следните пространства – зала за ритуали с два входа, озвучение, офис уредници, каса, магазин за траурни артикули, скалд за ковчези, кръстове и траурни атрибути, офис шеф, цветарска работилница, офис за направа на некролози, зала за раздавки, хладилна камера за предпазване на покойници, стаи за отмора на личен състав.

В постройката за ритуали на разнообразни религиозни общности ще се обособи помещение с повърхност към 80 кв.м. за мюсюлмански ритуали.

Към плана е очакван и паркинг с общо 89 места, от които 2 са за електрически автомобили и 6 за хора с увреждания, както и паркинг за 2 рейса.

Към момента не е ясно дали към плана ще се добави и дълго чакания и мечтан от хиляди бургазлии гробищен парк за домашни любимци.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР