Новият гръцки парламент, излъчен на изборите на 25 юни, положи

...
Новият гръцки парламент, излъчен на изборите на 25 юни, положи
Коментари Харесай

С тържествен водосвет: Новият гръцки парламент положи клетва

Новият гръцки парламент, излъчен на изборите на 25 юни, постави клетва, оповестиха гръцките медии. В него влизат 68 дами и общо 100 нови депутати, съобщи телевизия Скай.

На събитието участваха президентът на републиката Катерина Сакеларопулу и министър-председателят Кириакос Мицотакис. Церемонията ръководеше Никитас Какламанис, първи заместник-председател на Камарата на представителите на гръцкия парламент. Архиепископът на Атина и цяла Гърция Йероним също беше в пленарната зала, с цел да отслужи водосвет дружно с други свещенослужители и с цел да могат депутатите, които желаят, да положат религиозна клетва.



Снимка: БГНЕС

Повечето от депутатите дойдоха, съпроводени от членове на фамилиите си.

Първо беше прочетена клетвата в Библията, учредена на полезностите в православното християнство. Тя беше последвана от клетвата в Корана за мюсюлманските депутати, а най-после бе положена и политическата клетва. 



Снимка: БГНЕС

В началото на предходната седмица клетва положиха новоизбраният гръцки министър председател Кириакос Мицотакис и министрите на новото гръцко държавно управление. 

Партията „ Нова народна власт ” завоюва вторите парламентарни избори в страната тази година с изрично болшинство от над 40 %.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР