Новият главсек Димитър Калганджиев даде първия си коментар, след като

...
Новият главсек Димитър Калганджиев даде първия си коментар, след като
Коментари Харесай

Ето какво каза новият главсек на МВР, след като смени Живко Коцев

Новият главсек Димитър Калганджиев даде първия си коментар, откакто смени на поста в Министерство на вътрешните работи Живко Коцев. По-рано през днешния ден президентът подписа декрет, с който пълномощията му са прекъснати.

От Министерство на вътрешните работи оповестиха, че до назначението на титуляр, длъжността основен секретар на Министерство на вътрешните работи ще извършва основен комисар Димитър Кангалджиев, доскорошен заместител - основен секретар.

Пред Би Ти Ви Кангалджиев съобщи: „ Ще извършвам краткотрайно функционалностите на основен секретар на Министерство на вътрешните работи и ще продължа отговорно и професионално да извършвам отговорностите си “.

Още през вчерашния ден президентът изрази отвращение и съобщи, че събитията към Живко Коцев го вършат несъответстващ с поста и са „ удар против държавността “.

В предходните дни против Коцев бяха публикувани информации от следствието за контрабанден канал. Изтече и един от протоколите от разпит на неизвестен очевидец по случая с арестите в Агенция „ Митници “.

В разпита очевидец номер 3 споделя за познанството си с шефката на организацията Петя Банкова и със Стефан Димитров, упрекнати за проведена незаконна група.

От думите на очевидецът излиза наяве, че той е чиновник на Министерство на вътрешните работи, знае, че Стефан Димитров и татко му Марин се занимават с контрабанда, само че контактува с тях, с цел да има информация. Запознал се и със посочения за контрабандист Паскал. 

Свидетел номер 3 е основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев. Той е разпитван два пъти и съгласно наша информация в този момент прокуратурата преглежда доказателствата, с цел да реши дали да му повдигне обвиняване.

Засега единствено едната страна в процеса удостоверява, че анонимният очевидец е основният секретар на Министерство на вътрешните работи – юрист Людмил Ангелов.

Днес от служебната власт резервират безмълвие и не споделят по кое време и кой ще предложат да управлява оперативно Министерство на вътрешните работи два месеца преди изборите за народен и европейски парламент. Не открихме за коментар и самият Коцев.

Кангалджиев е в системата от 2005 година първо като шпионин в „ Криминална полиция “ в София, а по-късно и в „ Контратероризъм “ в ГДБОП
Издига се до шеф бранш „ Специални интервенции, а по-късно става и заместник-директор на Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност “, която по това време се оглавява от настоящия, към този момент длъжностен министър Калин Стоянов. 

служебния министър председател, само че и импийчмънт на президента в името на „ почтени избори “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР