Новият главен секретар на МВР трябва да е горе долу

...
Новият главен секретар на МВР трябва да е горе долу
Коментари Харесай

Радев: Новият главен секретар на МВР трябва да е с профил, сходен с този на Маринов

Новият основен секретар на Министерство на вътрешните работи би трябвало да е горе долу с профила на Младен Маринов, сподели пред публицисти в Народното събрание досегашният министър на вътрешните работи Валентин Радев. От през днешния ден той още веднъж е депутат и евентуално ще се включи в активността на две парламентарни комисии - по защитата и по вътрешна сигурност и публичен ред.

Попитан за идващия основен секретар на Министерство на вътрешните работи Радев съобщи, че съгласно него има най-малко трима, които са подобаващи за поста. Двама от тях съгласно Радев са Ивайло Спиридонов, шеф на ГДБОП, и Христо Терзийски, шеф на Групово дело " Национална полиция ". Те са от кариерата и години наред са работили в Министерство на вътрешните работи, уточни Радев. Кой ще бъде препоръчан за нов основен секретар на Министерство на вътрешните работи, ще реши вътрешният министър Младен Маринов, уточни Радев.

На въпрос къде се усеща по-добре - в Народното събрание или в Министерство на вътрешните работи, Радев съобщи, че в Народното събрание е по-спокойно. " Зависи от индивида, и там, и тука, като на терена - като играеш сърцато, без значение дали побеждаваш или падаш, това съм се старал да върша и там, и тука ", добави той. Валентин Радев съобщи, че новият вътрешен министър Младен Маринов ще има мощна политическа поддръжка.

Валентин Радев означи, че се работи по измененията в Закона за придвижване по пътищата, който се разделя на три нови закона. Предстои публично разискване. Това е една дребна гражданска война, нещо доста комплицирано, което се прави, има вътрешна опозиция в министерствата, разяснява Радев. Ако това успеем да създадем, тази борба, която доста ми тежеше, за понижаване на жертвите по пътищата, ще бъде доста по-успешна, разяснява той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР