Новият герой на Локомотив (Пловдив) Доминик Малонга похвали българския футбол

...
Новият герой на Локомотив (Пловдив) Доминик Малонга похвали българския футбол
Коментари Харесай

Малонга: Искаме да защитим Купата и да играем в Лига Европа

Новият воин на Локомотив (Пловдив) Доминик Малонга похвали българския футбол пред италианската медия Europa Calcio. Нападателят е прочут на Апенините от престоите си в Торино, Чезена и Виченца.

„ По време на пандемията трябваше да остана в България. Нямаше по какъв начин да се върна в Италия, където бе пикът на епидемията и страната минаваше през най-лошия миг. Беше доста мъчно да не мога да видя фамилията си, което живее в Торино. Тренирах в домашни условия, до момента в който държавното управление не позволи да се движим в парковете. Ясно беше, че това е специфичен миг. Мислех непрекъснато за околните си “, съобщи Малонга.

„ Пловдив ми се отрази позитивно. Градът е прекрасен и има доста история. Локомотив също е добър тим, който се цели високо и желае да печели. Преди година е ликувал с Купата на България, трофей, който доста желаеме да задържим. В първия полуфинал спечелихме с 2:0 против Левски и с единия крайник сме на финала. Целта е още веднъж да вземем Купата и да достигнем до присъединяване в Лига Европа. Вярвам, че ще можем да я осъществим “, добави още той.

„ От дребното, което видях от футбола в България, мога да кажа, че тимовете играят отворено, с огромна активност и има добра техника “, съобщи Малонга. efbet Лига 26 кръг, неделя 14 юни  ЦСКА-София 21:00предстои  Локомотив (Пловдив)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР