Новият филм на Виктор Божинов с прожекция на открито на

...
Новият филм на Виктор Божинов с прожекция на открито на
Коментари Харесай

„Бягство“ с ексклузивна премиера на Чамла

Новият филм на Виктор Божинов с прожекция навън на 7 май

Третият филм на режисьора Виктор Божинов потегля по кината в цялата страна от 11 май. Преди това лентата ще бъде показана на мястото на фотоси – родопското село Чамла, което е най-високото село в България на 1650 м. надморска височина. Специалната прожекция ще бъде навън. На нея ще участват част от актьорите и екипът, а всеки искащ е добре пристигнал да „ влезе “ във кино лентата.

„ Родопите са особено място и са не просто декор, а специфичен воин във кино лентата. Зрителите ще имат опцията да се насладят на хубостта на България, а тези които решат да поемат приключението и дойдат до Чамла, ще преживеят кино лентата по необикновен метод “, споделя Антон Бакарски, оператор на „ Бягство “.

„ Бягство “ е трогателен трилър, сюжетът е дело на Деляна Манева („ Мисия Лондон “). Филмът споделя за опълчването и борбата на две радикално разнообразни групи младежи. Едните се борят да върнат живота в изоставеното село, а другите ръководят комуна за наркозависими.

„ За нас е извънредно значимо да покажем кино лентата на хората от Триград, които бяха наши домакини по време на фотосите. Получихме извънредно отношение и поддръжка. Сигурен съм, че на Чамла ще създадем незабравима прожекция “, добавя Виктор Божинов.

В „ Бягство “ вземат участие Александър Кендеров, който прави дебюта си в игралното кино, Диана Димитрова, Христо Петков, Снежана Макавеева, Иван Савов, Беноа Марешал, Димитър Сулев и Венцислав Сариев.

Продуцeнти – Галина Тонева и Кирил Кирилов, ГАЛА ФИЛМ.

Режисьор – Виктор Божинов

Сценарий – Деляна Манева

Оператор – Антон Бакарски

Художник – Росица Бакева

Художник костюми – Мина Кайе

Композитор – Петър Дундаков и специфичното присъединяване на Лиса Джерард

Звукорежисьор – Михаил Дичев

Режисьор на монтажа – Нина Алтъпармакова

„ Бягство “ е осъществен с поддръжката на ИА “Национален Филмов център “ и Програма „ МЕДИЯ “ на Европейски Съюз, в копродукция с Меджик Шоп, Максим 15, Консепт Студио и Леон Аудио.

Разпространява bTV Studios.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР