Новият европейски шампион Полша официално е кандидатствала и поискала да

...
Новият европейски шампион Полша официално е кандидатствала и поискала да
Коментари Харесай

Полша кандидатства за домакинство на Мондиал 2025

Новият европейски първенец Полша публично е кандидатствала и поискала да провежда идващото Световно състезание през 2025-а година. Новината разгласи персонално президентът на локалната федерация (PZPL) Себастиан Швидерски.

" Ще се организира ли идващото международно състезание по волейбол в Полша? Има огромен късмет това да се случи. Не е загадка. Официално аплайваме за международното състезание през 2025-а година ", съобщи изрично шефът на полския волейбол в изявление за TVP Sport.

Официално поръчка за Мондиал 2025 е подала и Иран. Неофициално се твърди, че идващото международно състезание желаят да провеждат и Катар, Австралия, Япония, Филипините и Тайланд.

Ще напомним, че идващото международно състезание при мъжете ще бъде през 2025-а, откакто по-рано тази година Международната федерация (FIVB) промени честотата на мондиалите на всеки две години и то нечетни, а не на четири. Така най-близкият идващ мондиал ще бъде през 2025-а година. Освен това международните шампионати към този момент ще са с 32, а не с 24 тима.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg