Новият еврокомисар по икономиката Паоло Джентилони заяви, че блокът трябва

...
Новият еврокомисар по икономиката Паоло Джентилони заяви, че блокът трябва
Коментари Харесай

Еврокомисарят по икономиката иска разхлабване на правилата за бюджетен дефицит

Новият еврокомисар по стопанската система Паоло Джентилони съобщи, че блокът би трябвало да обмисли разхлабване на строгите си правила за бюджетен недостиг, с цел да отговори на климатичните опасности и слабия напредък, повтаряйки сходен апел от страна на френския президент Еманюел Макрон, предадоха " Франс прес " и EurActiv.

Правилата, които целят да наложат бюджетна дисциплинираност измежду държавните членки на Европейски Съюз, се появиха от финансовата рецесия и би трябвало да бъдат обновени, сподели Джентилони пред в. " Зюддойче Цайтунг ". " Сега имаме разнообразни провокации: битката против климатичните промени и заплахата от невисок напредък и ниска инфлация за нескончаем интервал от време ", уточни той.

Пактът на Европейски Съюз за непоклатимост и напредък лимитира бюджетните дефицити до 3% от брутния вътрешен артикул (БВП) и дълга до 60% от Брутният вътрешен продукт в страните членки,

Някои страни съумяха да съблюдават тези правила посредством години на икономии, само че други изостават с големи задължения. От дълго време има рецензии, че страните се нуждаят от повече еластичност, с цел да могат да харчат там, където е належащо за стимулиране на растежа и битка с рецесиите.

Наскоро Макрон се причисли към апелите на страните членки на Европейски Съюз да бъде разрешено да разхлабят рестриктивните мерки за разноските. " Нуждаем се от повече експанзионистични политики, да влагаме повече. Европа не може да е единственият регион, който не го прави ", съобщи Макрон пред " Икономист ". Според него дебатът за лимита от 3% " принадлежи на различен век ".

Джентилони, някогашен лявоцентристки министър председател на Италия, сподели, че би желал да стартира " съвещания " за причините " за " и " срещу " разпоредбите с вероятността за оферти " през втората половина на 2020 година "

Неговата мощно задлъжняла родна страна е един от най-гласовитите съперници на актуалните бюджетни правила. Но италианското искане за промени обаче среща яростна опозиция от по-богатите страни в Европейски Съюз, които са срещу отслабването на натиска върху хроничния преразход на Рим.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР