Новият епизод на Trendy e корпоне-реален подкаст за филма -

...
Новият епизод на Trendy e корпоне-реален подкаст за филма -
Коментари Харесай

Как Тео Ушев взриви тенджерата под налягане

Новият епизод на " Trendy " e корпоне-реален подкаст за кино лентата - " Фи1.618 " на Теодор Ушев, образен актьор, аниматор, притежател на най-големите награди за авторска анимация в света, номиниран за Оскар за " Сляпата Вайша ".

" Става дума за една тоталитарна система, която е близка до фашизма и комунизма " - споделя Тео и добавя - " С алюзиите, който прави със света, който е безкнижен. С алюзията с олигарсите. С алюзията към една варварска тоталитарна страна, която сътвори война ".

Тео споделя за мотивацията си да основава сериозно изкуство - " Още от дребен ме научиха да оставам жив в свят, който е неприятелски. Научиха ме да " сварявам свинските уши ".

Споделя и усещанията си за реакциите след кино лентата - " Много хора гледат кино лентата и не го схващат. И когато имаш чувството, че някой се прави на по-умен от теб - тогава яростта е доста свирепа. А ние сме доста благи към феновете ".

Режисьорът споделя и за среща със фен в Пловдив, който му споделя - " С този филм ще си изградиш сериозна почитател база измежду младежите, които ще гледат и идващите ти филми ". По този мотив Тео споделя, че филмът е изработен точно за младежка публика, с доста внимание и обич.

Чуйте аудиото!



Първият пълнометражен филм на Теодор Ушев " Фи1.618 " е измежду 10-те най-гледани в България, дружно с холивудските блокбастъри.

Още от подкаста:

На какво се гради " био-оптимизма " на Тео Ушев?

Какъв ще бъде светът без книги?

Какво би споделил на пандизчии?

Би ли станал вечен?

Чуйте аудиото!



 Снимки: iStock by Getty Images/Колаж: Петя Александрова, Dir.bg

Последвайте ни в: - - -
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР