Новият енергиен министър ще бъде от квотата на ГЕРБ и

...
Новият енергиен министър ще бъде от квотата на ГЕРБ и
Коментари Харесай

Новият енергиен министър ще бъде от квотата на ГЕРБ

Новият енергиен министър ще бъде от квотата на ГЕРБ и ще стане явен евентуално до сряда, след разискване на политическия съвет на партията. За избора ще се изчака и завръщането на премиера от Великобринтания - изясни заместник-председателят на партията Цветан Цветанов в Сандански. Сегашният министър на енергетиката Теменужка Петкова през вчерашния ден подаде оставка поради подозрения към договорката за продажбата на ЧЕЗ.

В Сандански Цветанов акцентира, че кандидатурата на новия енергиен министър ще бъде деликатно разисквана с Обединените патриоти.
Цветан Цветанов, заместник-председател на ГЕРБ: Политическият съвет е органът, който фактически може да вземе окончателното решение. Вече имаме някаква визия, само че въпреки всичко до момента в който не се вземе окончателното политическо решение, считам, че няма да бъде правилно към Обединени патриоти и към политическия съвет. По принцип в случай че приказваме по този начин за квотното систематизиране, ще бъде от ГЕРБ и ГЕРБ ще даде своята номинация за министър на енергетиката.
По време на на Деветия зимен университет на Младежи ГЕРБ в Сандански - Цветан Цветанов разкритикува остро президента Румен Радев, като го упрекна, че пробва да дестабилизира страната.
Цветан Цветанов, заместник-председател на ГЕРБ: Аз най-малко до този миг не виждам той да работи като обединител на нацията - повече със синхронизирани дейности с Българска социалистическа партия, с цел да може фактически да дестабилизират страната и да може да се провокират предварителни парламентарни избори и да се върне опцията не от база извършени парламентарни избори да се образува кабинет, а на база персоналните му упоритости да образува и да ръководи еднолично страната и с опция да има тежка политическа рецесия, която да не е в положение след извършени предварителни парламентарни избори да назначи Народното събрание съответния Министерски съвет.
Според Цветанов Румен Радев постанова несъгласие след несъгласие, с цел да затвърди позициите си. Заместник-председателят на ГЕРБ добави, че ръководещото болшинство ще поддържа всяко едно изпитание на президента за постигането на непоклатимост и сигурност както в България, по този начин и в целия район.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР