Новият E-клас като седан и комби T-модел, електрическия EQG, фейслифта

...
Новият E-клас като седан и комби T-модел, електрическия EQG, фейслифта
Коментари Харесай

Какво да очакваме от Мерцедес през следващите години?

Новият E-клас като седан и комби T-модел, електрическия EQG, фейслифта на GLE, GLS и доста други - това са единствено част от бъдещите модели на Mercedes до 2025 година!
Прочетете още
Mercedes ще пренастрои всички свои модели малко по малко за електрическото бъдеще. От 2025 година от Щутгарт ще излизат единствено електрически автомобили с нови платформи, като през същата година ще бъдат показани три нови архитектури:

● MB.EA в бъдеще ще стане платформа за средноголеми и огромни модели;
● AMG.EA е непокътната за спортната марка и разполага с огромна мощност;
● VAN.EA е платформата за идващите генерации електрически ванове и микробуси.

Кога Mercedes ще се разделят дефинитивно с моторите с вътрешно горене? От производителя не показват точна дата. Вместо това хората от Щутгарт считат, че това ще зависи от пазара, написа AutoBild. „ Ние ще бъдем подготвени, когато в края на десетилетието, производителите преминат към електрически автомобили “, споделя шефът на Mercedes Ола Келениус.

Планирани са 8 гигафабрики за произвеждане на акумулатори

Тъй като повече електрически автомобили значат и повече акумулатори, Mercedes искат да разработят ново, стандартизирано потомство акумулатори. То ще се употребява в 90 % от колите в бъдеще. За да бъдат създавани задоволително на брой кафези, ще бъдат основани партньорства и гигафабрики.

Mercedes E-клас ; цена: от 108 000 лева.; пазарен старт: лятото на 2023 г. От Щутгарт ще обновят своя седан от висок клас. E-клас ще придобие доста по-благороден тип и ще продължи да се предлага и като комби. Разликата по отношение на T-модел е при багажника – сред 615 и 1830 литра за комбито, като при Plug-in-хибрида вместимостта е сред 460 и 1675 литра.

Mercedes GLE фейслифт ; цена: от 170 000 лева, пазарен старт: юли 2023 година GLE и GLE Coupé получиха фейслифт: със сериен AMG-пакет, нова светлинна графика и електрифицирани моторизации с мощ до 612 к.с.

Mercedes AMG C 63 ; цена: 180 000 лева.; пазарен старт през 2023. Следващият C 63 ще има версия PHEV с 4-цилиндров мотор. Благодарение на огромната турбина мощността е 450 к.с., а с електромотор S-моделът ще разполага даже с 558 к.с.

Mercedes  EQT : цената на модела започва от 70 000 лева, а пазарният му старт е от 2022 г. В бъдеще Citan ще се предлага единствено в лекотоварна версия, а пътническата ще се назовава T-клас. Тя ще получи и електрически вид – EQT. Близката до серийната версия студия ни дава визия за модела. Външният дизайн е спортно-футуристичен, а вътрешният – по-скоро стандартен: аналогови уреди, относително дребен централен екран и най-много седем седалки.

Mercedes AMG S 63 E Performance ; цена от 415 000 лева, пазарен старт – през 2023 г. В бъдеще S 63 ще бъде топмоделът на S-клас, Mercedes стопира S 65. 612 к.с. от мотор с вътрешно горене – 4-литров V8 – с електрическо подкрепяне. Общо 802 к.с.

Mercedes GLA фейслифт ; пазарен старт: 2023. С нов дизайн на предницата и задницата, серийна инфосистема с 10,25-инчов екран и най-новото потомство на MBUX GLA навлиза във втората половина от живота си. Всички бензинови мотори са електрифицирани и с 48-волтова бордова мрежа. Ще има и дизелов вид, както и Plug-in-хибрид.

Mercedes GLB фейслифт ; пазарен старт: 2023. Освен Mercedes GLA, фейслифт ще получи и GLB.

Mercedes CLA фейслифт ; цена: от 69 500 лева.; пазарен старт: 2023. Няколко месеца след A- и B-клас Mercedes обновява и CLA, и CLA Shooting Brake. Външният тип е деликатно изменен.

Mercedes EQE SUV ; пазарен старт: 2023. За задвижването са планувани четири варианти: базовият модел е батерия с потенциал от 60 кВтч. и 140 кВт. мощ, а най-мощната версия – с 640 кВт. и батерия с потенциал от 110 кВтч.

Mercedes GLS фейслифт ; цена: над 200 000 лева.; пазарен старт: октомври 2023 г. GLS ще получи обновен външен тип, нов програмен продукт и електрически задвижвания, в Щатите още през септември 2023 година

Mercedes-Maybach EQS SUV ; цената на модела ще стартира от 400 000 лева, а пазарният старт е през 2023 г. С 484 кВт. (658 к.с.) и 950 Нм оптимален въртящ миг версията Maybach мутира в най-мощния вид на EQS SUV. Особено първокласен е Maybach-SUV-ът откъм гърба – Mercedes приказват за „ ложа “.

Mercedes GLC Coupé ; пазарен старт: 2023. След GLC Mercedes обнови и Coupé-версията на SUV-а от междинен клас. Има някои разлики като светлинната графика. Моторизациите са като при GLC, ще има и 6-цлиндров дизелова и AMG-версии.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР