Новият дрон на Amazon е способен да излита вертикално като

...
Новият дрон на Amazon е способен да излита вертикално като
Коментари Харесай

Amazon получи разрешение за оператор на дронове


Новият дрон на Amazon е кадърен да излетява отвесно като хеликоптер
(снимки: Amazon)

Amazon получи утвърждение от Федералното ръководство за гражданска авиация на Съединени американски щати (FAA) да работи като оператор на безпилотни летателни апарати . Това разрешава на онлайн търговеца да предлага комерсиални  услуги с доставки , основана на дронове .

Разрешението дава опция на компанията да доставя безвредно и дейно артикули отвън директната видимост на оператора на дронове. Получаването на документ от FAA е значима стъпка за услугата Amazon Prime Air.
още по тематиката
Дейвид Карбон, вицепрезидент на Amazon, акцентира увереността на регулатора, че процедурите за безпилотни доставки са безвредни и че идва моментът, когато самостоятелната услуга с дронове ще доставя колета на клиенти по целия свят.

Новият дрон на Amazon е кадърен да излетява отвесно като хеликоптер и да продължи да лети като аероплан. Устройството може да измине 15 благи с товар до пет кг и да се върне за 30 минути.

Amazon е третата компания в Съединени американски щати, след Wing на Гугъл и UPS, която получава позволение от FAA за осъществяване на услуги с безпилотни летателни апарати. Онлайн търговецът възнамерява скоро да стартира проби на доставки с дронове.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР